To C40 Recharge είναι το νέο ηλεκτρικό μοντέλο που ευελπιστεί να καλύψει το κενό που άφησε το V40. Το σουηδικό αυτοκίνητο φανερώνει μια ιδιαίτερη προχωρημένη εμφάνιση, θα πατάει στην πλατφόρμα CMA (Compact Module Architecture) και θα είναι ένα από τα πιο πλούσια σε τεχνολογίες μοντέλα της φίρμας, μεταξύ αυτών και το νέο σύστημα ενημέρωσης – infotainment.

Το τελευταίο θα είναι προϊόν εξέλιξης με την Google, βασίζεται σε λειτουργικό σύστημα Android. Προσφέρει στους καταναλωτές εφαρμογές Google και ενσωματωμένες υπηρεσίες όπως το Google Maps, Google Assistant κ.ά.

To C40 Recharge θα κατασκευάζεται μαζί με το XC40 Recharge, στο εργοστάσιο της Volvo Cars, στη Γάνδη, στο Βέλγιο. Κάτω από κόμπακτ αμάξωμά του θα υπάρχουν δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν στον εμπρός και έναν στον πίσω άξονα, που τροφοδοτούνται από μία μπαταρία 78 kWh, η οποία μπορεί να ταχυφορτιστεί έως το 80% σε περίπου 40 λεπτά. Η εκτιμώμενη αυτονομία του αυτοκινήτου είναι γύρω στα 420 χλμ.

Το νέο μοντέλο θα πωλείται από το φθινόπωρο και οι πωλήσεις τους θα γίνονται μόνο online. Το C40 Recharge θα μπει στην παραγωγή αυτό το φθινόπωρο, ενώ αυτό είναι ένα από τα μοντέλα που… χτίζουν την ηλεκτρική γκάμα της Volvo Cars που αναμένεται να παρουσιάσει και άλλα ηλεκτρικά μοντέλα. Μάλιστα, η σουηδική φίρμα επιθυμεί έως το 2025 το 50% των παγκόσμιων πωλήσεών της να προέρχεται από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το υπόλοιπο από υβριδικά.