Το Champions League αναμένεται να αλλάξει μορφή από το 2024 και να μην θυμίζει σε τίποτα τη διοργάνωση όπως την ξέρουμε μέχρι σήμερα. Ειδικότερα, η UEFA σε συνεργασία με την ECA έχουν διαμορφώσει το πλάνο για το νέο Champions League που θα έχει αύξηση των ομάδων σε 36, αλλά και αγώνες με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο.

Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα αντί για τους οχτώ ομίλους και τα έξι παιχνίδια, κάθε μία ομάδα θα δώσει 10 αγώνες με αντιπάλους παρόμοιας δυναμικότητας κάτι που θα καθοριστεί από το UEFA Ranking. Όπως ανέφερε και ο Ανδρέα Ανιέλι που είναι πρόεδρος της ECA, θα υπάρχουν κι άλλες ιδιαιτερότητες από εκεί και μετά και όχι κατευθείαν νοκ-άουτ παιχνίδια.

Μετά το πέρας των 10 αγώνων και την δημιουργία μίας νέας γενικής βαθμολογίας, θα υπάρχουν δύο γύροι πλέι οφ και μετά θα ακολουθήσουν τα νοκ άουτ παιχνίδια στην φάση των «16». Με το νέο πρόγραμμα θα αυξηθούν οι αγώνες ενώ υπάρχει και το θέμα με τις 4 θέσεις που θα ανοίξουν για την συμπλήρωση των 36 ομάδων.

Οι προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες όπως η Αγγλία θέλουν να δίνονται με wild card τουλάχιστον δυο εισιτήρια, ενώ οι υπόλοιπες που βάζουν μόνο μια ομάδα στη διοργάνωση και αυτή από προκριματικά (όπως η Ελλάδα) θέλουν να πάρουν αυτές τα 4 εισιτήρια ώστε να δοθεί νέο ενδιαφέρον στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Τέλος στις μεταγραφές ανάμεσα στους «μεγάλους»

Παράλληλα, στις σκέψεις της UEFA, σύμφωνα με τους Times υπάρχει μια πρόταση που θα συζητηθεί προτού προχωρήσουν τα πλάνα για τη νέα μορφή του Champions League των 36 ομάδων, θα υπάρξει μέριμνα για τις μεταγραφές ανάμεσα στα κλαμπ που θα συμμετέχουν στον θεσμό.

Πιο συγκεκριμένα, ενδέχεται να υπάρχουν κυρώσεις για κάποια ομάδα που θα προσπαθήσει να αποδυναμώσει μια άλλη που συμμετέχει στο Champions League καταβάλλοντας προσπάθεια για να πάρει από εκεί έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή.

Αυτό θα οδηγήσει σε «υποχρέωση» των συλλόγων να ψωνίζουν από τα εγχώρια κι όχι να διαταράσσουν τις ισορροπίες στους συλλόγους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.