Υπερψηφίστηκε από 166 βουελυτές  το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια. Όπως αναμενόταν το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από Νέα Δημοκρατία και Ελληνική Λύση.

Καταψήφισαν το νομοσχέδιο 132 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25.

Είχε προηγηθεί σφοδρή αντιπαράθεση κορυφής, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να διασταυρώνει τα ξίφη του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Απαντώντας στην κριτική ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου τονίζοντας πως στα ΑΕΙ δεν μπαίνει η Αστυνομία αλλά η Δημοκρατία.

Στο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση υπάρχουν ρυθμίσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα δεκαετιών, άλλες που υπηρετούν ζητούμενα του παρόντος και άλλες που ανοίγουν ορίζοντες στο μέλλον, τόνισε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρωτολογία του στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το σχέδιο νόμου καθιερώνει σύγχρονο τρόπο για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και την επιλογή των σπουδών και αναβαθμίζει την ανώτατη εκπαίδευση, ενώ επισήμανε πως πρόκειται για μεταρρυθμίσεις σε τέσσερις σαφείς κατευθύνσεις.

Στον αντίποδα ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για υποκρισία και πως αντί για προσλήψεις καθηγητών κάνει προσλήψεις αστυνομικών.