H Citroen εμπλουτίζει τη γκάμα της με τα νέα  C4 C-Cross και Ë-C4 C-Cross , που πλέον, προσφέρονται στην ελληνική αγορά σε πολλαπλές εκδόσεις, τόσο σε εξοπλισμό όσο και κινητήρων, με τις ηλεκτρικές εκδοχές να κερδίζουν τα φώτα της δημοσιότητας.

Το νέο μοντέλο διακρίνεται από την εκλεπτυσμένη σχεδιαστική σιλουέτα, όντας ένα premium αυτοκίνητο, με στοιχεία που αντλούνται από τα SUV, με crossovers συστατικά. Αυτό προδίδει και η μυώδης γραμμή, ενώ, στην πράξη το νέο  C4 C-Cross μπορεί να κάνει τα δύσκολα , εύκολα, όταν χρειαστεί να μετακινηθεί σε πιο δύσκολους , επαρχιακούς δρόμους με σύμμαχο την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, κατά 15,6 εκατοστά. Συνολικά, το νέο μοντέλο έχει μήκος 4,3 μέτρα, πλάτος 1,8 μέτρα και ύψος 1,5 μέτρα, ενώ, το μεγάλο μεταξόνιο των 2,67 μέτρων προμηνύει ένα άνετο , οικογενειακό εσωτερικό με την πρακτικότητα να είναι σε πρώτο πλάνο για την γαλλική φίρμα, που έχει δώσει δείγματα γραφής στον συγκεκριμένο τομέα και στα προηγούμενα μοντέλα της.

Το ταμπλό του φέρει την τεχνολογική «γραμμή» που ήδη έχουμε συναντήσει στα νέα της μοντέλα, με ένα άκρως ψηφιοποιημένο ταμπλό, στο οποίο δεσπόζει οθόνη αφής 10″, ο  ψηφιακός πίνακας οργάνων, ενώ, το μενού συμπληρώνεται από το  head-up display, που προβάλει τις βασικές λειτουργίες του στο παρμπρίζ.

Στα ατού του σημειώστε και την ανάρτηση με Progressive Hydraulic Cushions, τα καθίσματα Advanced Comfort . Το σαλόνι αρκεί για πέντε επιβάτες ενώ, ο χώρος αποσκευών είναι στα 380 λίτρα, αν και με την αναδίπλωση των καθισσμάτων τριπλασιάζεται αγγίζοντας τα 1.250 λίτρα.

Το νέο μοντέλο προσφέρεται σε εκδόσεις βενζίνης, πετρελαίου και την αμιγώς ηλεκτρική. Εφαλτήριο μοτέρ ο  βενζινοκινητήρας 1.2 PureTech που μπορεί να επιλεχθεί σε τρεις εκδόσεις ισχύος , με 100, 130 και 155 ίππους και ανάλογα με την έκδοση υπάρχουν αυτόματα και μηχανικά κιβώτια.

Ο πετρελαιοκινητήρας 1.5 BlueHdi αποδίδει 110 ίππους, με την γνώριμη οικονομία καυσίμου να είναι σε πρώτο πλάνο και την ροπή στα 250 Nm.

H ηλεκτρική εκδοχή, η  Ë-C4 C-Cross αποδίδει 136 ίππους, φέρει  μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 50KWh με την εξαιρετική αυτονομία των 350 χλμ (WLTP).

Το νέο C4 C-Cross κοστίζει από 17.950 ευρώ, στην έκδοση βενζίνης των 100 ίππων, οι εκδόσεις με τους 130 ίππους ξκινούν από τα 21.250 ευρώ, και η κορυφαία βενζινοκίνητη από 28.500 ευρώ. Η ντίζελ κοστίζουν από 20.200 ευρώ. Όσον αφορά την ηλεκτρική, η Ë-C4 C-Cross ξεκινούν από τα 28.348,39 ευρώ, με υπολογισμένο το κρατικό όφελος που δίνει «μπόνους» στην αγορά ενός ηλεκτροκίνητου.