H Renault, με επικεφαλή τον γνώριμο Λούκα Ντε Μέο, που είναι πλέον CEO της Renault, ετοιμάζεται να ανακοινώσει δύο θρυλικά ονόματα, ως αναβίωση δύο μοντέλων από το παρελθόν, που θα λανσαριστούν στο εγγύς μέλλον με τις επιταγές της σύγχρονης εποχής – και της ηλεκτροκίνησης!

Τα δύο μοντέλα είναι το το θρυλικό 4L (γνωστό και ως Κατρέλ) που μεσουράνησε εμπορικά – με 8 περίπου εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσμο!  – από το από το 1960 έως κα ιτο 1990 – ενώ στο ίδιο πλαίσιο με ένα νέο μοντέλο που θα φέρει την ονομασία Renault 5 ( από το Alpine 5) θα πατήσει και ο διάδοχος – Το Renault 5 κυκλοφόρησε από το 1972 έως και το 1996!

Και τα δύο μοντέλα θα είναι ηλεκτρικά, θα φέρουν πολλές σχεδιαστικές πινελιές από το παρελθόν, αλλά, οι περισσότερες  ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, από τον CEO της Renault , Λούκα Ντε Μέο. Στόχος της φίρμας να επαναλανσάρει μοντέλα που θα αναζωογονήσουν τις πωλήσεις της φίρμας, θα την εισάγουν στην εποχή της ηλεκτροκίνησης με ακόμη πιο δυναμικό τρόπο και θα επανασχεδιάσουν την γκάμα, ακόμη και με περικοπές μοντέλα, που πλέον δεν φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.