Στην ηλεκτρική εποχή εισέρχεται και η PEUGEOT με το νέο e-Expert να αποτελεί την εναλλακτική πρόταση για όσους επιθυμούν οι μεταφορές να γίνονται αμιγώς ηλεκτρικά, απαλλάσοντας τον επαγγελματικά από την χρήση του φουλαρίσματος με βενζίνη ή ντίζελ. Το νέο μοντέλο θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις από πλευράς αυτονομίας που θα προσφέρουν οι μπαταρίες. Η μέγιστη αυτονομία του αγγίζει τα 330 χιλιόμετρα. Επίσης, το νέο μοντέλο μπορεί να επιλεχθεί σε τρία μήκη αμαξώματος, με την ικανότητα φόρτωσης να αγγίζει τα 1.275 κιλά.

Οι εκδόσεις (Compact, Standard και Long) διατίθεν μπαταρία των 50 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία έως και 230 χλμ. Επίσης, οι εκδόσεις εκδόσεις Standard και Long εφοδιάζονται με μπαταρία ισχύος 75 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία έως και 330 χλμ.

Ο πίνακας οργάνων δίνει την δυνατότητα στον οδηγό να βλέπει το επίπεδο κατανάλωσης (ECO για βέλτιστη εκμετάλλευση ενεργείας ή POWER, για μέγιστη ισχύ) ή ανάκτηση ενεργείας (CHARGE), ενώ, υπάρχει και έγχρωμη γραφική αναπαράσταση για τη ροή ενέργειας, έλεγχος φόρτισης (τρέχουσα ή προγραμματισμένη), πληροφορίες υπολογιστή ταξιδίου και αυτονομία.

Υπάρχουν πολλαπλοί τρόποι φόρτισης, τόσο σε οικιακή παροχή, όσο και σε ταχυφορτιστή. Η τελευταία λύση, μέσω  δημόσιου σταθμού  που επιτρέπει τη χρήση φορτιστών 100kW, μπορούν να φορτίσουν το 80% της μπαταρίας μέσα σε 30 λεπτά! Η μπαταρία καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000χλμ. για το 70% της ικανότητας φόρτισής της.