Η Λιντς ξεπέρασε δύσκολα το εμπόδιο της Μπέρνλι, παίρνοντας βαθμολογική… ανάσα. Η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα μπορεί να αγχώθηκε, αλλά έφτασε στο τρίποντο (1-0) μια εβδομάδα μετά την εξάρα από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Με αυτή τη νίκη, τα «παγώνια» ανέβηκαν αρκετές θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα της Premier League, καθώς σκαρφάλωσαν στην 11η με 20 πόντους. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν στην 16η θέση με 13 βαθμούς.

Μόλις στο 4ο λεπτό ο Πόουπ ανέτρεψε τον Μπάμφορντ και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπάμφορντ, κάνοντας το 1-0 για τη Λιντς. Στο 15′ ο Ροδρίγο σούταρε από καλή θέση αλλά ο Πόουπ μπλόκαρε. Τέσσερα λεπτά μετά η Μπέρνλι σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ στον τερματοφύλακα.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν ευκαιρίες και θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσει. Ωστόσο, το 1-0 παρέμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

ΛΙΝΤΣ: Μεσλιέ, Ντάλας, Άιλινγκ, Στρούικ, Αλιόσκι, Ραφίνια (70’Πόβεδα), Ροδρίγo (59’Ερνάντες), Φίλιπς, Κλιτς (67’Σάκλετον), Χάρισον, Μπάμφορντ.

ΜΠΕΡΝΛΙ: Πόουπ, Πίτερς (74’Στίβενς), Λόουτον, Ταρκόφσκι, Μι, Τέιλρο, Μπράουνχιλ, Γουέστγουντ, Μπένσον (74’Ροντρίγκες), Μπαρνς, Γουντ.