Ως ισότιμο μέλος της οικογένειάς μας, ο χνουδωτός φίλος μας έχει και αυτός τις ανάγκες του. Άλλες από αυτές είναι καθημερινές, όπως η τροφή, η βόλτα, το παιχνίδι και η παρέα μαζί μας. Υπάρχουν όμως και οι λιγότερο συχνές ή έκτακτες, όπως π.χ. μια φαρμακευτική αγωγή που θα πρέπει να πάρει, ο εμβολιασμός ή μια εγχείρηση.

Αυτές οι τελευταίες δυστυχώς μπορεί να τινάξουν τον προϋπολογισμό μας στον αέρα. Με αυτό κατά νου, συγκεντρώσαμε κάποια ρεαλιστικά σενάρια που μας κάνουν να σκεφτούμε σοβαρά την ασφάλιση του κατοικίδιου μας, δηλαδή του πιο πιστού μας συντρόφου και είναι απαραίτητου να προβούμε σε ασφάλιση κατοικιδίου σύμφωνα με το monopoli.

Δεν θέλω να έχω έγνοια τις ετήσιες εξετάσεις

Δεν έχει σημασία η ηλικία, το φύλο ή το μέγεθος του τετράποδου φίλου σας. Βασική προϋπόθεση για να τον ασφαλίσετε, είναι να έχει βιβλιάριο υγείας και μικροτσίπ περασμένο στο όνομά σας. Δηλαδή να είστε οικογένεια και επίσημα, αυτό που λένε “στα χαρτιά”.

Μια ασφάλιση κατοικίδιου μπορεί να σας γλιτώσει από μεγάλο ποσοστό ή όλο το έξοδο των ετήσιων επισκέψεων και κτηνιατρικών εξετάσεων.

Συνήθως τα βασικά πακέτα περιλαμβάνουν δωρεάν προληπτικό check-up και κτηνιατρικές πράξεις σε συμβεβλημένα κτηνιατρεία, όπως ο καθαρισμός δοντιών ή αυτιών. Επίσης, προσφέρουν έκπτωση σε κατ’ οίκον επισκέψεις, εμβολιασμό, αγορά και τοποθέτηση μικροτσίπ, ειδικό οδοντικό καθαρισμό, ακόμα και στείρωση.

Ένα έκτακτο κόστος σας βγάζει εκτός budget

Ιδανικά, δεν θα χρειαστεί ποτέ να αντιμετωπίσουμε το σενάριο ατυχήματος. Όμως, κακά τα ψέματα, ένα μικρό ή μεγάλο ατύχημα μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή στον καθένα μας.

Πόσο μάλλον σε ένα σκυλάκι που συνηθίζει να “δραπετεύει” από το λουρί ή ένα γατάκι που αγαπά τις ακροβασίες. Επίσης, όπως εμείς έτσι και το κατοικίδιό μας ενδέχεται να αρρωστήσει και έτσι να προκύψει για εμάς ένα έξτρα κόστος εκτός προγράμματος.

Όλα τα πακέτα για την ασφάλιση κατοικίδιου έχουν προβλέψει αυτό το σενάριο. Γι’ αυτό και καλύπτουν τις έξτρα εξετάσεις, την έκτακτη νοσηλεία, το χειρουργείο και τα φάρμακά του σε συμβεβλημένα κέντρα και κλινικές, με μικρή μια συμμετοχή ασφαλισμένου.

Οικονομικές λύσεις εκπαίδευσης, φιλοξενίας & grooming

Κάθε σκύλος έχει τη δική του προσωπικότητα. Όσο και να τους αγαπάμε, πρέπει να παραδεχτούμε πως κάποιοι είναι πιο εύκολοι ή κοινωνικοί και κάποιοι λίγο… δύστροποι. Τα πλήρη πακέτα ασφάλισης κατοικίδιου περιλαμβάνουν δωρεάν μαθήματα βασικής υπακοής για σκυλιά σε κέντρα εκπαίδευσης ή κάποια έκπτωση. Μέσω των μαθημάτων θα γίνει και η συμβίωσή μας μαζί του πιο εύκολη.

Επιπλέον, δεν έχουμε όλοι έναν φίλο ή συγγενή διαθέσιμο σε κοντινή απόσταση, για να προσέχει το γατάκι ή το σκυλάκι μας όταν λείπουμε.

Γι’ αυτό και η ασφάλιση κατοικίδιου προβλέπει έκπτωση στην φιλοξενία του σε πιστοποιημένα κέντρα φύλαξης και ξενοδοχεία. Τα ασφαλισμένα κατοικίδια μπορούν έχουν δωρεάν και έναν μικρό αριθμό βασικών υπηρεσιών σε κέντρα περιποίησης, όπως μπάνιο-λούσιμο, κόψιμο νυχιών κ.λπ. ή έκπτωση σε σπέσιαλ παροχές.

Χρειάζομαι ασφάλιση κατοικίδιου με νομική κάλυψη

Η κάλυψη ιδιοκτήτη και ζώου στην περίπτωση που προκληθεί ζημιά ή τραυματισμός άλλου ζώου ή ανθρώπου είναι θέμα που χρειάζεται λεπτό, ειδικό χειρισμό. Κάθε «γονιός» που θεωρεί ότι το τετράποδό του μπορεί να έχει… μπλεξίματα με τον νόμο -έστω και άθελά του- καλό είναι να ψαχτεί με τα συμβόλαια αστικής ευθύνης.

Ενδεικτικά, εάν ο σκύλος σας δαγκώσει κάποιον και εκείνος αποφασίσει να κινηθεί νομικά, ένα τέτοιο συμβόλαιο σας ελαφρύνει από τα έξοδα αποζημίωσης. (Και) σε αυτήν την περίπτωση, η πρόληψη σώζει!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από