Δώρα για τα Χριστούγεννα δεν φέρνει μόνο ο Άη Βασίλης, αλλά και οι αυτοκινητοβιομηχανίες, που αυτή την περίοδο διαθέτουν μια πλούσια λίστα δώρων, με πρωταγωνιστή τους τέσσερις τροχούς, μια ακόμη πρόταση για τους φαν των αυτοκινήτων, που μπορούν να προσθέσουν στην λίστα των επιθυμιών. Σχεδόν, όλες οι φίρμες προσφέρουν κολεξιόν με δώρα για τα Χριστούγεννα, για όλες τις ηλικίες αλλά με περισσότερο προσανατολισμό στα παιδιά.

Η MINI Lifestyle Collection , τα δώρα της Mini για τα Χριστούγεννα αποτελούν όντως μια πηγή έμπνευσης για τους θαυμαστές του θρυλικού μοντέλου MINI, που προσφέρει μια πολυσυλλεκτική γκάμα προϊόντων που είναι αρκετή για να μπείτε στο εορταστικό κλίμα των ημερών. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει το MINI Pull Toy Car. Το σπορ αυτοκινητάκι που είναι βαμμένο σε κόκκινο χρώμα και κατασκευάζεται από ξύλο οξιάς έχει λευκή οροφή και ρίγες στο καπό, αποτελεί ένα τετράτροχο όνειρο το MINI Baby Racer  κυρίως για τους μπόμπιρες άνω των 18 μηνών .

Η Jeep και η LEGO δημιούργησαν το θρυλικό Jeep Wrangler Rubicon σε τουβλάκια! Το πρώτο Jeep από τη LEGO διαθέτει το σχεδιασμό, αλλά και τις κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες του μοντέλου με τους οπαδούς της συναρμολόγησης να πρέπει να στήσουν το  σύστημα 4×4, μέχρι τα ανακλινόμενα πίσω καθίσματα και βέβαια τη μάσκα με τις επτά κάθετες γρίλιες. Το LEGO Technic Jeep Wrangler είναι σχεδιασμένο για τους φίλους της μάρκας από 9 ετών και άνω και θα είναι διαθέσιμο σε παγκόσμια κλίμακα.

Πάντως, η Opel προτείνει να σερφάρετε στην ιστοσελίδα Opel Collection από την άνεση του καναπέ, με πλειάδα προτάσεων, τόσο για ενήλικες όσο και για μικρούς . Ξεχωρίζει η λίστα των δώρων για τους λάτρεις του αθλητικού στυλ, αλλά και το ποδήλατο της Opel. Ακόμη πιο ξεχωριστό, το το αυτοκινητάκι της φίρμας, για εκκολαπτόμενους οδηγούς αγώνων.

Η Bentley έχει ένα ξεχωριστό δώρο – που μάλλον απευθύνεται σε πολύ γεμάτα πορτοφόλια – την ειδική, χριστουγεννιάτικη έκδοση Flying Spur The Reindeer Eight, που αντί για το έμβλημα της εταιρείας φέρει έναν τάρανδο σε χρυσαφένιο χρώμα!  Επίσης, στο ταμπλό υπάρχουν λευκές αποχρώσεις, που  απεικονίζουν σκηνές από τον Βόρειο Πόλο, ενώ, όταν ενεργοποιείται ο κινητήρας ακούγονται κουδούνια, όπως αυτά που υπάρχου στο έλκηθρο του Άη Βασίλη.

Και το Αυτοκίνητο …βαλίτσα!

Σαφώς, το ιστορικότερο δώρο Χριστουγέννων, θα μπορούσε να είναι το Αυτοκίνητο – βαλίτσα, της Mazda, μια τρίτροχη ιδέα που υποτίθεται ότι εμπνεύστηκε από το όραμα της αποτελεσματικής μετακίνησης στα αεροδρόμια. Αποτελούνταν από ένα ποδήλατο τσέπης και μια μεγαλύτερη βαλίτσα με σκληρό κέλυφος. Είχε διαστάσεις μισό μέτρο και ύψος 75 εκατοστά, και το μεγάλο του ατού, ότι,  χρειαζόταν μόλις ένα λεπτό για να το συναρμολογήσεις . Μετά μπορούσες να καθίσεις στο κάθισμα του και ο ηλεκτροκινητήρας του 1.7 ίππων είχε τη δυνατότητα να κινεί την κατασκευή με ταχύτητες έως και 30 χλμ/ώρα! Παρόλο τον …ντόρο που έγινε, τελικά έμεινε στα χαρτιά, μιας και το βάρος της – ζύγιζε 31 κιλά – την έβαλε στο χρονοντούλαπο.