Η  νέα Mustang Mach-E αναμένεται να κάνει ποδαρικό το 2021. Είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV, με επιδόσεις που θα συναρπάζουν.

«Η Mustang Mach-E είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά αυτοκίνητα που έχει λανσάρει ποτέ η Ford» δήλωσε ο Roelant de Waard, vice president, Marketing, Sales & Service, Ford Ευρώπης. «Το πλήρως ηλεκτρικό αυτό όχημα είναι μοναδικό και αναμφισβήτητα πρόκειται για μία πραγματική Mustang. Με κορυφαία αυτονομία 610 km έρχεται ακριβώς την κατάλληλη στιγμή για τους πελάτες στην Ευρώπη.»

Το νέο μοντέλο ξεχωρίζει σε εκδόσεις, όπως η πισωκίνητη Mustang Mach-E που αποδίδει ισχύ 269 ίππους  στην έκδοση με τη μικρή μπαταρία (standard-range) και 294 ίππους προσφέρουν ροπή 430 Nm εξασφαλίζοντας επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα από 6,1 μέχρι 6,2δευτερόλεπτα.

Επίσης, το τετρακίνητο με 351 ίππους και η κορυφαία Mustang Mach-E GT με τετρακίνηση και extended-range μπαταρία στο βασικό εξοπλισμό της, με 487 ίππους συμπληρώνουν το μενού.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου φέρει δύο εκδόσεις: h έκδοση με τη βασική μπαταρία των 68 ωφέλιμων kWh με τις 288 κυψέλες (standard-range), kai h μεγαλύτερη με τις 376 κυψέλες και την ωφέλιμη αποθηκευτική ικανότητα των 88 kWh (extended-range).

Το σύστημα τετρακίνησης κατανέμει τη ροπή ανεξάρτητα στους εμπρός και πίσω τροχούς για βελτιωμένη επιτάχυνση και συμπεριφορά, προσφέροντας με τον τρόπο αυτό την απόλυτη αίσθηση μιας αληθινής Mustang.

Τα αποδοτικά συστήματα κίνησης προσφέρουν αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως 610 χλμ!

Όσον αφορά την φόρτιση του μοντέλου, η Ford προσφέρει στους αγοραστές της νέας Mustang Mach-E έναν προαιρετικό επιτοίχιο φορτιστή Ford Connected Wallbox για ταχύτερη, πιο έξυπνη και πιο άνετη οικιακή φόρτιση. Διαθέσιμος σε εκδόσεις ισχύος 7,4 kW και 11 kW, ο φορτιστής μπορεί να φορτίσει τη μπαταρία της Mustang Mach-E από το 10 μέχρι το 80% της χωρητικότητάς της σε περίπου 6 ώρες.

Σε ταχεία φόρτιση , όπως  σε έναν φορτιστή της κοινοπραξίας IONITY, η πισωκίνητη Mustang Mach-E με extended-range μπαταρία ανακτά κατά μέσο όρο αυτονομία 119 χλμ με περίπου 10 λεπτά φόρτισης!

Στο νέο μοντέλο υπάρχουν δεκάδες νέες τεχνολογίες, όπως νέα γενιά  SYNC, το  σύστημα προηγμένης αναγνώρισης φωνής σε απλή καθομιλουμένη γλώσσα κατανοεί το φυσικό, καθημερινό λόγο σε 15 Ευρωπαϊκές γλώσσες, ώστε οι ιδιοκτήτες να ελέγχουν τα πάντα – από τις λειτουργίες ψυχαγωγίας και πλοήγησης μέχρι το περιβάλλον της καμπίνας και τις τηλεφωνικές, το αλλά και τα Apple CarPlay και Android Auto είναι προ-εγκατεστημένα χωρίς έξτρα χρέωση διαθέτοντας ασύρματη συνδεσιμότητα κ.α.

Το νέο μοντέλο προβάλλει τα πάντα στην οθόνη αφής full HD 15,5” που ελέγχεται μέσω χειρονομιών αφής (pinch, ζουμάρισμα, περιστροφή) και υιοθετεί μία απλοποιημένη διεπαφή που προβάλλει πληροφορίες με οργανωμένο και εύπεπτο τρόπο.

Η πρόσβαση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου γίνεται εύκολα και αβίαστα με την τεχνολογία Phone As A Key,  που κάνει το ντεμπούτο της στη Ford με τη νέα Mustang Mach-E. Χρησιμοποιώντας Bluetooth, το όχημα μπορεί να ανιχνεύει τα smartphone των ιδιοκτητών καθώς πλησιάζουν το όχημα, ξεκλειδώνοντας τις πόρτες και επιτρέποντας την εκκίνηση χωρίς να χρειαστεί να βγάλουν το τηλέφωνό τους από την τσέπη ή να χρησιμοποιήσουν κλειδί.

Στα συστήματα υποβοήθησης φέρει το Intelligent Adaptive Cruise Control με Stop & Go και Lane Centring, που διατηρεί αυτόματα μία άνετη απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα και βοηθά στη διατήρηση του οχήματος στο κέντρο της λωρίδας, το Active Park Assist, που προσφέρει πλήρως αυτοματοποιημένους ελιγμούς στάθμευσης σε παράλληλους και κάθετους χώρους, πιέζοντας απλά ένα μπουτόν, το Pre-Collision Assist με Auto Emergency Braking, που μπορεί να ανιχνεύει πεζούς και δικυκλιστές στην πορεία του οχήματος κ.α.