Έντεκα νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, τον Ευαγγελισμό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA πρόκειται για έναν πνευμονολόγο, τρεις εργαζόμενους στη μονάδα COVID και επτά ακόμα άτομα από το προσωπικό του νοσοκομείου.

Από το συνολικό προσωπικό του Ευαγγελισμού λείπουν 98 άτομα.

Την ίδια στιγμή, η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» αναφέρθηκε στα νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν στον «Ευαγγελισμό» σημειώνοντας πως δεν θα κλείσει καμία κλινική του νοσοκομείου.

«Όπως φαίνεται από την ιχνηλάτηση, συνήθως δεν κολλάει κανείς στο χώρο εργασίας, αλλά αλλού όπου δεν γίνεται πιστή τήρηση των μέτρων» συμπλήρωσε.

Τα κρούσματα στην Ελλάδα

Στη χώρα μας ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 3.277 νέα κρούσματα κοροναϊού, εκ των οποίων τα 774 στη Θεσσαλονίκη και 59 νέους θανάτους.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έχει σκαρφαλώσει σε 85.261 και των νεκρών σε 1.347.

Ανησυχητική είναι η τεράστια διασπορά που παρατηρείται στη χώρα, αφού εκτός από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, ακόμα επτά περιοχές σημειώνουν τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

Αυτές είναι: Οι Σέρρες με 156 κρούσματα, η Λάρισα με 155, η Πέλλα με 149, η Δράμα με 112, η Ημαθία με 109, η Μαγνησία με 107 και η Πιερία με 103.