Τον χαβά τους οι Τούρκοι. Ούτε η πανδημία, ούτε η επιθετική αύξηση των κρουσμάτων, ούτε οι σεισμοί, ούτε η αναζωπύρωση της ισλαμικής τρομοκρατίας, ούτε η διεθνής κατακραυγή για τον εποικισμό της Αμμοχώστου στάθηκαν ικανά να σταματήσουν τις προκλήσεις τους.

Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Ενώ όλες οι χώρες παίρνουν μέτρα για να ανακόψουν τη διασπορά του ιού, οι Τούρκοι κάνουν νέες επιθετικές κινήσεις. Για παράδειγμα το Oruc Reis εξακολουθεί να βρίσκεται ανοιχτά της Ρόδου – Καρπάθου εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ο Ερντογάν ετοιμάζεται στις 15 Νοεμβρίου να κάνει πικνίκ στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και τώρα τελευταίως άρχισαν να εμφανίζουν στο Αιγαίο, σε αεροδιαδρόμους μάλιστα που χρησιμοποιούν τα πολιτικά αεροσκάφη και μη επανδρωμένα στρατιωτικά αεροσκάφη (UAS).

Νέες προκλήσεις. Εκδίδουν ΝΟΤΑΜ για πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε περιοχές του Αιγαίου στο διάστημα από 2 Νοεμβρίου έως και 5 Δεκεμβρίου. «Εισβάλλουν» έτσι στο Αιγαίο, χωρίς να υποβάλλουν (ως όφειλαν) σχέδια πτήσεως, αλλά δεν προχωρούν πέραν των δέκα μιλίων. Αυτό όμως δεν έχει σημασία αφού πραγματοποιούν με τα drones παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας εντός του FIR Αθηνών αναγκάζοντας τα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας να τα αναχαιτίζουν. Η αναχαίτιση γίνεται όπως γίνεται και με τους άλλους εναέριους εισβολείς, μόνον που οι Τούρκοι όταν διαπιστώνουν ότι έρχονται τα ελληνικά Μιράζ και τα F-16 καταπάνω στα drones για να τα αναχαιτίσουν, τα αποσύρουν από το FIR Αθηνών πάραυτα…