Το πρωτοποριακό ηλεκτρικό σύνολο και το νέας σχεδίασης wingsuit αναπτύχθηκαν μέσα από τη συνεργασία της BMW i με το στούντιο Designworks . Στην εξέλιξη αυτού βοήθησε σημαντικά, για περισσότερο από τρία χρόνια ένας επαγγελματίας πιλότος του wingsuit από την Αυστρία,  ο Peter Salzmann. Mάλιστα, η παρθενική πτήση του Peter με το Electrified Wingsuit της BMW i, αποτυπώθηκε σε ένα μοναδικό βίντεο - ντοκιμαντέρ.

Με αυτόν τον τρόπο το BMW Group είναι ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές αυτής της τεχνολογίας στον κόσμο.

Στην παρθενική του πτήση με το Electrified Wingsuit της BMW i, ο Salzmann πέταξε με ελικόπτερο μαζί με δύο ακόμη πιλότους wingsuit πάνω από τις κορυφές των Άλπεων στην πατρίδα του, την Αυστρία.

Η μονάδα ισχύος του ηλεκτρικού Wingsuit της BMW i αποτελείται από δύο έλικες , καθένας από τους οποίους αποδίδει ισχύ 7,5 kW με ρυθμό περιστροφής 25.000 σ.α.λ. περίπου. Η συνολική ισχύς του συστήματος πρόωσης είναι 15 kW και είναι διαθέσιμη για 5 λεπτά περίπου.

Η εφαρμογή ενός ηλεκτρικού συστήματος πρόωσης σε ένα wingsuit αποσκοπεί στην επίτευξη πιο σταθερής ελεύθερης πτήσης, ώστε να καλύπτονται μεγαλύτερες αποστάσεις. Όταν ενεργοποιηθεί ο ηλεκτροκινητήρας, εξηγεί ο Salzmann, ο πιλότος νιώθει αμέσως την επιτάχυνση, η οποία του επιτρέπει να πετά με ταχύτητες πάνω από 300 χλμ./ώρα. Αμέσως μετά το άλμα από υψόμετρο 3.000 μέτρων, οι τρεις πιλότοι πέταξαν σε σχηματισμό με κατεύθυνση έναν ορεινό όγκο.

 

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από