Χωρίς την παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και των υπόλοιπων μελών της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί η δοξολογία ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Η Κυβέρνηση ανταποκρινόμενη στο υπεύθυνο κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου για την αποφυγή μαζικών συναθροίσεων, ανακοινώνει ότι ο Πρωθυπουργός και τα μέλη της δεν θα παραστούν στη Δοξολογία για την Εθνική μας Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Φέτος, ας πούμε ΟΧΙ και στον κοροναϊό» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Νωρίτερα σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, κάλεσε τους αξιωματούχους της χώρας να «τιμήσουν τις ηρωικές θυσίες των προγόνων μας, χωρίς να λάβουν μέρος στις επίσημες τελετές, δίνοντας έτσι το καλό παράδειγμα για την αποφυγή των μαζικών συναθροίσεων».

Υπενθυμίζεται ότι η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου θα γιορταστεί χωρίς μαθητικές παρελάσεις. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, που υπογράφει η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη, θα διοργανωθούν εκδηλώσεις ανά τμήμα και με την παράδοση της σημαίας στους σημαιοφόρους από τους διευθυντές.