Στη ΓΑΔΑ και το Μεταγωγών πέρασαν την πρώτη τους νύχτα οι 34 καταδικασμένοι της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, που παραδόθηκαν ή συνελήφθησαν μετά την απόφαση του δικαστηρίου επί των αναστολών.

Έτσι, στη  ΓΑΔΑ βρεθήκαν ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιωταρος, ο Κώστας Μπαρμπαρούσης, μαζί με 20 ακόμη καταδικασθέντες σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο χωρισμένο σε τέσσερα μέρη και υπό αυστηρή επιτήρηση.

Χθες το βράδυ συνελήφθη ο Γιώργος Ρουπακιάς ο οποίος βρισκόταν σε κατ΄ οίκον περιορισμό. Αστυνομικοί της Ασφάλειας τον παρέλαβαν από το διαμέρισμά του και τον επιβίβασαν, από την πίσω πλευρά της πολυκατοικίας, σε υπηρεσιακό αυτοκίνητο με το οποίο μεταφέρθηκε στην ΓΑΔΑ από όπου θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών μαζί με τους υπόλοιπους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής.

Με την σύλληψη του Γιώργου Ρουπακιά ολοκληρώθηκε η σύλληψη των καταδικασθέντων εκτός από τον Χρήστο Παππά που αρνείται να παραδοθεί, σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου του, και αναζητείται από την αστυνομία, και τον Γιάννη Λαγό που βρίσκεται στις Βρυξέλλες λόγω της ιδιότητάς του ως ευρωβουλευτής.

Το «θρίλερ» με τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, έχει να κάνει με την έφοδο που πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα αστυνομικοί παρουσία εισαγγελέα στο σπίτι του στου Παπάγου και διαπίστωσαν ότι ήταν εξαφανισμένος.

Λίγο μετά τις 18:00 αστυνομικοί χτύπησαν το κουδούνι του 2ου ορόφου και αναζήτησαν τον Παππά, ωστόσο συγγενικό του πρόσωπο τους είπε ότι δεν βρισκόταν εκεί.

Εδώ και μέρες έχουν χαθεί τα ίχνη του και σύμφωνα με τον δικηγόρο του δεν προτίθεται να εμφανιστεί γιατί θεωρεί άδικη την ποινή και ότι δεν του δόθηκε αναστολή.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί φιάσκο και για την Αστυνομία η οποία υποτίθεται ότι παρακολουθούσε τους Χρυσαυγίτες, πολλώ δε μάλλον τον υπαρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης ο οποίος εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα την 1η Οκτωβρίου κι έκτοτε εξαφανίστηκε.