Το φυσικό αέριο αποτελεί μια εναλλακτική μορφή καυσίμου για τα αυτοκίνητα, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να ποντάρουν στο συγκεκριμένο καύσιμο, και σε αρκετά εμπορικά μοντέλα.  Και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι: Tο όφελος για τον χρήστη και το περιβάλλον που προσφέρει ένα αυτοκίνητο CNG σε σχέση με τα υπόλοιπα καύσιμα (βενζίνη, πετρέλαιο, υγραέριο) είναι τόσο σημαντικά που καθιστούν το φυσικό αέριο με διαφορά το πλέον οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο.

Ένα από τα μοντέλα που διαθέτει και έκδοση φυσικού αερίου είναι η νέα Skoda Octavia GTEC , που είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα.  Κάτω από το καπό η έκδοση φυσικού αερίου φέρει έναν 1.5 TSI, που στην έκδοση G-TEC αποδίδει 131 ίππους. Το πιο σημαντικό ότι η συγκεκριμένη έκδοση λειτουργεί κατά κανόνμα με φυσικό αέριο. Υπάρχει όμως η λειτουργία να μεταβεί στην βενζίνη, σε περιπτώσεις όπως όταν μειωθεί η πίεση φυσικού αερίου, αν η εξωτερική θερμοκρασία είναι κάτω από τους -10 βαθμούς Κελσίου και άλλη μια περίπτωση, αμέσως μετά τον ανεφοδιασμό με φυσικό αέριο, όπου ο εγκέφαλος του κινητήρα χρειάζεται λίγα λεπτά (λιγότερα από 5, συνήθως) για να αξιολογήσει την ποιότητα του φυσικού αερίου με το οποίο μόλις ανεφοδιάστηκε. Ο οδηγός από την στιγμή που θα εφοδιάσει το τσέχικο, οικογενειακό μοντέλο διαπιστώνει ότι η αυτονομία του αγγίζει τα 500 χιλιόμετρα.

Επίσης, διαθέτει και ρεζερβουάρ βενζίνης χωρητικότητας 9,0 λίτρων, ποσότητα που του εξασφαλίζει πρόσθετη αυτονομία 190 χιλιομέτρων, αυξάνοντας τη συνδυασμένη αυτονομία στα 690 χιλιόμετρα. Όσον αφορά το περιβάλλον, από την καύση του φυσικού αερίου το μοντέλο της Skoda «περηφανεύεται» ότι εκπέμπει 25% λιγότερους ρύπους CO2 από την αντίστοιχη της βενζίνης. Στα υπόλοιπα σημεία – άνεσης, εξοπλισμού, τεχνολογίας κ.α.  – και αυτή τη έκδοση δεν διαφέρει σε τίποτα, με κοινό παρονομαστή την άνεση των επιβατών.

Το συγκεκριμένο μοντέλο προσφέρεται στην έκδοση Grand Coupe με την τιμή να ξεκινάει από τις 24.900 € ενώ στην έκδοση Sportswagon από τις 26.200 €. Σημειώνεται ότι οι τιμές διάθεσης για τη SKODA OCTAVIA, στην έκδοση 1.0 TSI 110 PS, ξεκινούν από 19.500 € για την έκδοση Grand Coupe και 20.500 € για την έκδοση Sportswagon.