Παρά την πίεση που αυξάνεται μέρα με την ημέρα στην Αττική με τα κρούσματα κοροναϊού να πληθαίνουν, κάποιοι δεν εννοούν να αντιληφθούν τον κίνδυνο, αγνοούν τα μέτρα και όταν το ρολόι δείξει μεσάνυχτα συνωστίζονται σε πλατείες και πεζοδρόμους.

Η Αττική έχει μετατραπεί σε «φωλιά» του κοροναϊού με την πάροδο του καλοκαιριού, με 608 κρούσματα συνολικά μέσα σε μία εβδομάδα.

Χθες, στο λεκανοπέδιο εντοπίστηκαν 101 νέα κρούσματα κοροναϊού, από τα 142 που καταγράφηκαν σε όλη τη χώρα, ενώ σήμερα ακόμη 65.

Το 50% των νοσηλευόμενων στην Αττική

Η έξαρση της πανδημίας στην Αττική προκαλεί δημιουργεί πιέσεις στο σύστημα υγείας. Είναι ενδεικτικό πως το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 22 εισαγωγές ασθενών στον Ευαγγελισμό και 43 πανελλαδικά.

Κάποιοι νέοι έχουν αρχίσει και σκέφτονται πιο ώριμα την κατάσταση, καθώς βλέπουν πως δεν είναι άτρωτοι.

Συνωστισμός στις πλατείες

Την ίδια ώρα, παρά τα κρούσματα που βρίσκονται σε ανησυχητικά επίπεδα, υπάρχουν και εκείνοι που συνεχίζουν το «βιολί» τους. Μόλις το ρολόι δείξει μεσάνυχτα, μετά το κλείσιμο των μπαρ και καφέ, δεκάδες νέοι χωρίς μάσκες και χωρίς καμία απόσταση μεταξύ τους, συνωστίζονται σε πλατείες σε όλη την Αττική.

Τα φαινόμενα συγχρωτισμού στις πλατείες προβληματίζουν τους ειδικούς, καθώς εγκυμονούν κινδύνους υπερμετάδοσης του ιού, με την ιχνηλάτηση για να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης να είναι εξαιρετικά δύσκολη σε αυτές τις περιπτώσεις.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από