Συγκέντρωση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς και πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Χανιών, καθώς και στο Ενετικό λιμάνι πραγματοποίησαν το μεσημέρι πολίτες αλληλέγγυοι της κατάληψης που εκκενώθηκε από αστυνομικές δυνάμεις.

Η πορεία πραγματοποιήθηκε χωρίς να δημιουργηθούν εντάσεις, ενώ στους δρόμους γύρω από το κτίριο που εκκενώθηκε παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις.

Τι κατασχέθηκε

Στο μεταξύ, 16 άτομα, 10 Έλληνες και 6 αλλοδαποί βρέθηκαν μέσα στο κτίριο ιδιοκτησίας του Πολυτεχνείου Κρήτης στο λόφο Καστέλι, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από το 2004.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, εκτός από τα 16 άτομα τα οποία και οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, στο εσωτερικό του κτιρίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 16 κοντάρια καθώς και φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ηλεκτρονικά μέσα αποθήκευσης δεδομένων, τα οποία θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.

Ένταση κατά την εκκένωση

Πάντως, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σημειώθηκε ένταση, όταν υποστηρικτές της κατάληψης πέταξαν αντικείμενα προς το σημείο που βρισκόταν αστυνομικοί και το συνεργείο του ιδιώτη εργολάβου με αποτέλεσμα να επέμβουν αστυνομικοί που προχώρησαν στην ρίψη κροτίδων λάμψης και δακρυγόνων.

Κατά τη διάρκεια της έντασης τραυματίσθηκε ελαφρά στο πόδι μια δημοσιογράφος, ενώ στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων οδηγήθηκαν τα άτομα που υπήρχαν μέσα στο κτίριο.