Μήνυμα που τους προτρέπει να μην φορούν μάσκες βλέπουν μέχρι και σήμερα οι πιστοί στην είσοδο εκκλησίας της Φλώρινας. Ο πατέρας Αναστάσιος υποστήριξε ότι οι μάσκες προστασίας δείχνουν ασέβεια και ολιγοπιστία και ως εκ τούτου δεν επιτρέπονται στο ναό. Η άμεση αντίδραση του μητροπολίτη, το ξέσπασμα της πρεσβυτέρας μπροστά στην κάμερα του Live News και ο απόηχος στην τοπική κοινωνία, δίνουν τροφή για σχόλια κι συζητήσεις.

Το θέμα πήρε διαστάσεις μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες κατοίκων της περιοχής στην αστυνομία. Ο μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, προσπάθησε αρχικά να παίξει το ρόλο πυροσβέστη στη φωτιά που έδειχνε να φουντώνει.

Ο ιερέας όμως δεν έκανε πίσω. Παρά τις συστάσεις η ανακοίνωση που είχε γράψει παραμένει στην είσοδο της εκκλησίας και έτσι ο Μητροπολίτης προχώρησε στο plan B.

Οι εξελίξεις έγιναν πολύ γρήγορα το κεντρικό θέμα συζήτησης στην περιοχή. Με τους περισσότερους ενορίτες να στέκονται στο πλευρό του ιερέα. Κάποιοι μάλιστα στην προσπάθειά τους να τον υπερασπιστούν αποκάλυψαν ότι και προ μηνών ο πατέρας Αναστάσιος είχε χαράξει τη δική του ρότα.

Επιμένει ότι δεν κολλάει

Ο πατέρας Αναστάσιος επιμένει ακόμα και σήμερα πως ο κοροναϊός δεν κολλάει στην εκκλησία. Θεωρεί τις απαγορεύσεις και τους περιορισμούς, μέρος ενός γενικότερου σχεδίου για να πληγεί η πίστη και τονίζει πως η ανακοίνωσή του, είναι σύννομη με το δόγμα της εκκλησίας.

Η χειροτονία του ιερέα έγινε το 2012 και μέσα σε 8 χρόνια, ο πατέρας Αναστάσιος κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο αγαπητούς ιερείς στην πόλη της Φλώρινας.

Μπροστά στην κάμερα απέφυγε να κάνει δηλώσεις και επιφυλάχθηκε να απαντήσει όταν καταλαγιάσει ο θόρυβος.

Ο πατέρας Αναστάσιος θα παραμείνει σε άδεια μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια αναμένεται να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Ο μητροπολίτης Θεόκλητος στο LIVE NEWS

Στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος, αναφορικά με την απόφασή του.

«Ο ιερέας είναι κάτοικος Φλωρίνης, τον ξέρουμε από μικρή ηλικία. Είναι ένας εκλεκτός ιερέας. Τον χειροτόνησα εγώ. Ήταν πρώτα αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού. Τον τοποθέτησα στην ιστορική ενορία του Αγίου Γεωργίου. Του έδωσα και άλλους τίτλους τιμής στη Μητρόπολη. Ενώ προχωρούσαμε καλά εμφανίστηκε αυτή η νόσος και έβγαλε πρώτα μια ανακοίνωση» ανέφερε ο μητροπολίτης Φλωρίνης.

«Πήρα την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, την ανακοίνωσα σε όλους τις ιερείς και τους είπα ότι είμαστε υποχρεωμένοι να υπακούσουμε. Ο πατήρ Αναστάσιος έβγαλε ταμπέλα έξω από τον ναό, την αφαιρέσαμε, έβαλε άλλη, τον κάλεσα με αγάπη και του μίλησα. Του είπα ότι πρέπει να σεβαστούμε αυτά που λένε οι επιστήμονες. Αυτός ισχυριζόταν ότι δεν υπάρχει αρρώστια. Δεν θέλησα αρχικά να κάνω χρήση των νόμων. Αυτός συνέχιζε και έφτασε στο σημείο, σύμφωνα με ενορίτες, να μην αφήνει να μπουν στην εκκλησία άνθρωποι με μάσκα που είχαν πρόβλημα. Τον κάλεσα μία και δύο. Τέλος ήρθαν ανώτατοι αστυνομικοί της αστυνομίας και μου είπαν ότι έχουν καταγγελίες. Προκειμένου να μην τον στείλουν στον εισαγγελέα και να τιμωρηθεί τον κάλεσα και του είπα να πάρει μια άδεια και να απουσιάσει για ένα χρονικό διάστημα. Έτσι απέφυγε τη σύλληψη» κατέληξε ο μητροπολίτης Θεόκλητος.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA