Η Rolex είναι γνωστό ότι έχει μεγάλη συνεισφορά στον κόσμο της Τέχνης, στηρίζοντας μεταξύ άλλων κορυφαίους καλλιτέχνες του μουσικού στερεώματος. Η πιο πρόσφατη πρωτοβουλία που ανέλαβε η ελβετική ωρολογοποιία αφορά στην οικονομική στήριξη μουσικών και τραγουδιστών που έχουν πληγεί σοβαρά το τελευταίο διάστημα, λόγω της πανδημίας Covid-19.

Ξεκινώντας από τις 21 Αυγούστου 2020 και μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν στην Ιταλία, τη Γερμανία και τη Γαλλία, τρία κονσέρτα Rolex «Perpetual Music». Κατά την έναρξη καθενός από τα τρία κονσέρτα, τρεις πρεσβευτές της Rolex, οι οποίοι υποστηρίζουν εξ αρχής το πρόγραμμα, oι Juan Diego Flórez, Rolando Villazón και Sonya Yoncheva, θα εμφανιστούν μαζί με τραγουδιστές και μουσικούς και θα τραγουδήσουν είτε σόλο είτε μαζί με διάφορα σύνολα. Ο Γάλλος βιρτουόζος του βιολιού, Renaud Capuçon, ο οποίος θα εμφανιστεί στο Παρίσι, συμμετείχε και αυτός στην οργάνωση αυτής της εξαιρετικής πρωτοβουλίας.

Rolando Villazón ©Rolex Monika Rittershaus

Το πρόγραμμα των συναυλιών έχει ως εξής:

Παρασκευή 21 Αυγούστου, Teatro Rossini, Pesaro, με τον Juan Diego Flórez και ορχήστρα.

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, Όπερα του Βερολίνου, με ρεσιτάλ της Sonya Yoncheva

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, Εθνική Όπερα Παρισιού (Palais Garnier) με τους Rolando Villazón και Renaud Capuçon σε ρεπερτόριο μουσικής μπαρόκ και μουσικής δωματίου.

Στα τρία αυτά κονσέρτα θα συμμετάσχουν περίπου 100 καλλιτέχνες, των οποίων η καθημερινή ζωή και η εργασία έχουν πληγεί σοβαρά από την πανδημία του κορωνοϊού. Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτή η πρωτοβουλία της Rolex θα έχει ως αποδέκτες εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε τουλάχιστον 180 χώρες του κόσμου, μέσω της δωρεάν υπηρεσίας streaming που θα είναι διαθέσιμη από την πλατφόρμα medici.tv έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Sonya Yoncheva ©Rolex Hugo Glendinning

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΕΣ ΤΩΝ ΚΟΝΣΕΡΤΩΝ ‘PERPETUAL MUSIC’

Ο  Juan Diego Florez από το Περού, είναι ένας από τους πιο διάσημους και αγαπητούς τενόρους στον κόσμο. Θεωρείται ένα μεγάλο ταλέντο της όπερας και είναι γνωστός για την εκφραστικότητα και την δεξιοτεχνία του. Εκτός από τις καλλιτεχνικές του εμφανίσεις στις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου, ασχολείται και με την φιλανθρωπία. Έγινε Πρεσβευτής της Rolex το 2015.

Η Sonya Yoncheva από την Βουλγαρία και Ελβετία, θεωρείται μία από τις πιο συναρπαστικές ερμηνεύτριες της γενιάς της. Εμφανίζεται στις πιο σημαντικές σκηνές όπερας στον κόσμο από την Εθνική Όπερα στο Παρίσι, την Σκάλα του Μιλάνου έως την Metropolitan Opera  της Ν.Υόρκης.

Έγινε Πρέσβειρα της Rolex το 2011.

Ο Rolando Villazon από το Μεξικό, είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους λυρικούς τενόρους και πολύπλευρος καλλιτέχνης στον κόσμο. Εκτός από την καριέρα του στη σκηνή, είναι  ένας εξαιρετικά πετυχημένος σκηνοθέτης συγγραφέας και καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εβδομάδας Μότσαρτ στο Σάλτσμπουργκ. Σχεδόν όλες οι ηχογραφήσεις δίσκων  του έχουν γίνει χρυσοί ή πλατινένιοι. Έγινε Πρεσβευτής της Rolex το 2005.

Ο Γάλλος βιολιστής  Renaud Capucon είναι γνωστός και αγαπητός για την κομψότητα, την γενναιοδωρία, την δεξιοτεχνία και τον βαθύ του ήχο. Με διεθνή καριέρα ως βασικός σολίστας, δίνει ρεσιτάλ και συμμετέχει σε συναυλίες μουσικής δωματίου σε συνεργασία με κορυφαίες ορχήστρες, καλλιτέχνες και φεστιβάλ  του κόσμου.

Renaud Capuçon ©Jean François Leclercq VirginClassics

Η Rolex,εδώ και μισό αιώνα, ενθαρρύνει εξαιρετικές  καλλιτεχνικές επιδόσεις και τιμά  νέα μουσικά ταλέντα σε διάσημες σκηνές και διοργανώσεις παγκοσμίως. Η υποστήριξη των 3 κονσέρτων είναι ένα δείγμα της σχέσης της με την μουσική. Επιπλέον τον τελευταίο καιρό,  η Rolex στηρίζει οικονομικά καλλιτέχνες στην Metropolitan Opera της  Ν.Υόρκης των οποίων το έργο έχει πληγεί από την πανδημία.

www.rolex.com