Αιχμές ανταλλάσσουν οι τοπικοί παράγοντες της Πάρου και Αντιπάρου με τα στελέχη της κυβέρνησης με αφορμή τα αυστηρά μέτρα που έχουν επιβληθεί στα δύο νησιά.

Ο δήμαρχος της Πάρου έστειλε χθες επιστολή στον υπουργό Υγείας με την οποία ζήτησε να πάρει η κυβέρνηση πίσω τα μέτρα ενώ τόνισε ότι χρεώνονται από λάθος στην Πάρο κρούσματα που δεν της αναλογούν.

Η απάντηση ήρθε από τον Νίκο Χαρδαλιά ο οποίος είπε ότι τα μέτρα δεν επιβάλλονται με μοναδικό γνώμονα τον αριθμό των κρουσμάτων και ότι λαμβάνονται υπόψη και άλλοι παράγοντες.

Σε αναβρασμό παραμένουν Πάρος και Αντίπαρος με τους δημάρχους των δυο νησιών να αμφισβητούν ανοιχτά τα στοιχεία που οδήγησαν στη λήψη των αυστηρών μέτρων.

Ένα εικοσιτετράωρο μετά την επιθετική επιστολή του δημάρχου Πάρου προς τον Βασίλη Κικίλια, ο Νίκος Χαρδαλιάς εξήγησε τους σύνθετους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση αυστηρών μέτρων σε μία περιοχή – λόγοι που όπως υποστήριξε, δεν σχετίζονται μόνο με τον αριθμό των κρουσμάτων.

Νωρίτερα μέσω του MEGA o δήμαρχος Πάρου ζητούσε τα επίσημα επιδημιολογικά στοιχεία αλλά και την επαναξιολόγηση των μέτρων.

Με το νησί της Πάρου να εξακολουθεί να βρίσκεται υπό καθεστώς νέων μέτρων οι επισκέπτες έχουν αρχίσει να αποχωρούν.

Κάτοικοι αλλά και επιχειρηματίες μιλούν για αδικία σε βάρους τους. Την ίδια ώρα στο νησί η εφαρμογή του μέτρου χρήσης της μάσκας σε όλους τους χώρους δεν τηρείται.

Τα μέτρα θα ισχύσουν για το νησί έως τις 24 Αυγούστου, ενώ ανάλογα με την κατάσταση θα παίρνονται και οι αποφάσεις.

Δυσαρεστημένοι οι κάτοικοι με τις απαντήσεις του Χαρδαλιά

Φορείς, κάτοικοι και επιχειρηματίες του νησιού εμφανίζονται αρκετά δυσαρεστημένοι με τις απαντήσεις που πήραν από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν, το επιδημιολογικό φορτίο δεν αποτυπώνεται σωστά, καθώς και ότι εφόσον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και οι στενές επαφές τους έχουν απομονωθεί, δεν υπήρχε λόγος για τα επιπλέον μέτρα.

Ακόμη, δηλώνουν οργισμένοι με το μήνυμα από το 112, καθώς δεν είχαν ενημερωθεί, και ένιωσαν ότι βρίσκονται στο νησί των κρουσμάτων, με αποτέλεσμα το νησί να αδειάζει από επισκέπτες.