Η Nissan αποκάλυψε το νέο coupé crossover Nissan Ariya, σηματοδοτώντας ένα νέο κεφάλαιο για τα ηλεκτρικά οχήματά της. Το πρωτοποριακό EV έκανε πρεμιέρα παγκοσμίως, ένα μοντέλο που ξεχωρίζει για την ηλεκτρική του απόδοση, αλλά και τις αυτόνομες δυνατότητες οδήγησης που προσφέρουν χαλάρωση.

Το πρώτο και πιο σημαντικό στο νέο μοντέλο είναι η εμβέλεια έως και 500 χιλιόμετρα , μετά από μια πλήρη φόρτιση.

“Το Ariya αντιπροσωπεύει το αμείωτο πάθος μας για έναν και μόνο σκοπό: να κάνουμε τη ζωή των πελατών μας καλύτερη”, δήλωσε ο Ashwani Gupta, γενικός διευθυντής της Nissan. «Ο συνδυασμός πρωτοποριακού στιλ, συναρπαστικών κινητήριων συνόλων και του ανοικτού πολυτελούς εσωτερικού χώρου με προηγμένη τεχνολογία, προσφέρουν στον οδηγό και στους επιβάτες του Ariya άνεση και ευκολίες.”

Σε τεχνικό επίπεδο, το νέο μοντέλο θα είναι τετρακίνητο , χάρη  στο δίδυμο ηλεκτρικό κινητήρα που θα διαθέτουν με την πιο προηγμένη τεχνολογία τετρακίνησης της Nissan, το e-4ORCE. Το “e” στο e-4ORCE σημαίνει το 100% ηλεκτρικό σύστημα κίνησης της Nissan.

Επίσης, υπάρχει και το δικίνητο μοντέλο Ariya 63kWh που είναι ιδανικό για αυτούς που αναζητούν ποιότητα και στυλ στο επόμενης γενιάς EV τους,  για αστικές και προαστιακές μετακινήσεις.

Θα προσφέρεται με τρεις λειτουργίες οδήγησης, συμπεριλαμβανομένων των Standard, Sport και ECO (τα μοντέλα e-4ORCE που περιλαμβάνουν μια επιπλέον λειτουργία Snow). Οι έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόσουν την εμπειρία τους ώστε να ταιριάζει με τη διάθεση και το περιβάλλον τους.

Με έναν κατάλληλο φορτιστή (πάνω από 350Α), το Ariya μπορεί να ανακτήσει έως και 300 χιλιόμετρα σε 30 λεπτά χρησιμοποιώντας το Σύστημα Συνδυασμένης Φόρτισης στην Ευρώπη. (Εκτίμηση για την οποία εκκρεμεί έγκριση τύπου και εξαρτάται από τις περιβαλλοντικές συνθήκες).

Και αυτό το μοντέλο τοποθετεί το ηλεκτρικό όχημα στην αυτόνομη οδήγηση με σύμμαχο την τεχνολογία ProPILOT,  όπως με το υποστηρικτικό σύστημα που βοηθά τους οδηγούς να παραμένουν στο κέντρο της λωρίδας τους, να πλοηγούνται στην βεβαρυμμένη κυκλοφορία των αυτοκινητοδρόμων και να διατηρούν μια καθορισμένη ταχύτητα και απόσταση από το προπορευόμενο όχημα.

Το σύστημα είναι σε θέση να προσφέρει ομαλότερη κύλιση κατά την οδήγηση σε μια λωρίδα, στον αυτοκινητόδρομο. Συνδεδεμένο  με το σύστημα πλοήγησης και τη χρήση δεδομένων από τον οδικό χάρτη, το πρακτικό σύστημα υποστήριξης του οδηγού μπορεί να βοηθήσει στην προσαρμογή της ταχύτητας του οχήματος,  με βάση το αναγραφόμενο όριο.