Η Twitter Inc τοποθέτησε προειδοποιητική σήμανση σε μια ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για λόγους παραβίασης της πολιτικής της εταιρείας κατά της καταχρηστικής συμπεριφοράς.

«Δεν θα υπάρξει ποτέ μια ‘Αυτόνομη Ζώνη’ στην Ουάσινγκτον, καθόσον είμαι Εγώ ο Πρόεδρός σας. Αν προσπαθήσουν, θα αντιμετωπιστούν με σοβαρή δύναμη!» έγραψε σε μια ανάρτηση σήμερα ο μεγιστάνας πρόεδρος.

Η εταιρεία έκρυψε το tweet του Τραμπ επικαλούμενη απειλή βλάβης εναντίον μιας αναγνωρίσιμης ομάδας, όπως ανέφερε η εταιρεία. Κατέστησε ωστόσο προσβάσιμη την ανάρτηση για λόγους «δημόσιου συμφέροντος».

Διαδηλωτές κατά του ρατσισμού κήρυξαν τη Δευτέρα στην Ουάσινγκτον την Αυτόνομη Ζώνη του Μαύρου Οίκου (Black House Autonomous Zone) κοντά στον Λευκό Οίκο μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη.

Ο «πόλεμος» Τραμπ – Twitter

Η αρχή έγινε στα τέλη Ιουνίου με δύο πρωτοφανείς παρεμβάσεις του Twitter.

Αρχικά, η πλατφόρμα επεσήμανε δύο tweet του Ντόναλντ Τραμπ με θέμα την επιστολική ψήφο με την σημείωση «επαληθεύστε τα γεγονότα». Ο Τραμπ είχε γράψει ότι η επιστολική ψήφος δημιουργεί τις προϋποθέσεις για εκλογική νοθεία.

Στην συνέχεια, το Twitter κάλυψε άλλη ανάρτηση του ενοίκου του Λευκού Οίκου με θέμα τις ταραχές στην Μινεάπολις για παραβίαση των κανόνων της πλατφόρμας περί εκθείασης της βίας.

Ο Τραμπ είχε γράψει «when the looting starts, the shooting starts» (όταν αρχίζουν οι λεηλασίες, έρχονται σφαίρες), μία φορτισμένη φράση που είχε χρησιμοποιήσει ένας λευκός αστυνομικός διευθυντής και ένας υπέρμαχος των φυλετικών διακρίσεων πολιτικός στην περίοδο της διεκδίκησης των ατομικών δικαιωμάτων για τους μαύρους στις ΗΠΑ.

Τέλος, στις 5 Ιουνίου το Twitter μπλόκαρε ένα βίντεο της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προς τιμή του Τζορτζ Φλόιντ, επικαλούμενο την πολιτική της πλατφόρμας για τα πνευματικά δικαιώματα.

Το βίντεο, το οποίο αποτελείται από ένα κολλάζ βίντεο και φωτογραφιών από διαδηλώσεις και ταραχές που ξέσπασαν μετά τον φόνο του Αφροαμερικανού Φλόιντ κατά τη βίαιη προσαγωγή του από λευκούς αστυνομικούς, με τον Τραμπ να ακούγεται να μιλά.