Ένα δυσώδες παρακράτος που λειτουργούσε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εν γνώσει του Μεγάρου Μαξίμου, και παράλληλα με το παραδικαστικό κύκλωμα, αποκαλύπτουν σήμερα τα «Παραπολιτικά».

Παρακολουθήσεις, εντολές σύλληψης δημοσιογράφων και μάλιστα από τη σύζυγο του Πάνου Καμμένου, συνομιλίες του πρώην υπουργού Αμυνας, με ανθρώπους της νύχτας, απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες της ΕΥΠ που δείχνουν ότι η εφημερίδα «Παραπολιτικά» είχε μπει στο στόχαστρο, συνθέτουν ένα σκηνικό άκρως επικίνδυνο για τη Δημοκρατία.

Από το πρωί του Σαββάτου, όταν κι έγινε γνωστό το εξασέλιδο δημοσίευμα των «Παραπολιτικών», με αποδείξεις και ονόματα, έχει προκληθεί πολιτικός σάλος. Η ΝΔ ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση, κατηγορώντας τον ότι γνώριζε για την επιχείρηση εξόντωσης των Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένου.

https://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27371&subid=2&pubid=38596942

Ωστόσο, τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι πολλά καθώς τα αποδεικτικά στοιχεία είναι συντριπτικά.

Ο φάκελος της ΕΥΠ, ένα έγγραφο 70 σελίδων είναι άκρως αποκαλυπτικός για όλο το κύκλωμα που είχε στηθεί στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό την εξόντωση όποιων φωνών ήταν αντίθετες με την κυβέρνηση.

Διάλογοι – φωτιά

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα, υπάρχουν διάλογοι εν ενεργεία αλλά και απόστρατων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας που αποδεικνύουν τη δράση του κυκλώματος.

Ενός κυκλώματος στο οποίο εμπλέκονται αστυνομικοί, δικηγόροι, άνθρωποι της νύχτας, πολιτικά πρόσωπα.

Από τους διαλόγους που δημοσιεύουν τα «Παραπολιτικά» προκύπτει ότι αστυνομικοί λάμβαναν εντολές απευθείας από τη σύζυγο του Πάνου Καμμένου, Ελενας Τζούλη, γνωστή δικηγόρο, προκειμένου να συλληφθούν οι Γιάννης Κουρτάκης και Παναγιώτης Τζένος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, έχει το σημείο εκείνο της αναφοράς της ΕΥΠ το οποίο εμπλέκει και έναν πρώην αστυνομικό που δολοφονήθηκε σε γνωστή ταβέρνα στην Κάντζα. τα ξημερώματα της Τρίτης 1ης Μαΐου 2018.

Πρόκειται για τον απόστρατο αξιωματικό Σπύρο Παπαχρήστο, ο οποίος ήταν κουμπάρος τόσο με τον γνωστό εφοπλιστή Νίκο Πατέρα όσο και με τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας και συγκυβερνήτη του Αλέξη Τσίπρα, Πάνο Καμμένο.

Σε αυτές τις απομαγνητοφωνήσεις, δύο χρόνια πριν από τη δολοφονία του, ο Παπαχρήστος εμφανίζεται να έχει συνεχείς και επαναλαμβανόμενες συνομιλίες και συναντήσεις με τον πρώην υπουργό Πάνο Καμμένο την περίοδο που ήταν στην κυβέρνηση, στο δικηγορικό γραφείο της συζύγου του Ελενας Τζούλη με την ίδια καθώς και συνομιλίες από σταθερό τηλέφωνο, που σύμφωνα με διασταύρωση των στοιχείων ανήκει στον εφοπλιστή, Νίκο Πατέρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες της ΕΥΠ υπάρχει ένας ολόκληρος φάκελος που αφορά τον Γιώργο Γκρίζη, τότε υποδιευθυντή του Τμήματος Εκβιαστών.

Τα «Παραπολιτικά» συνδέουν την επιχείρηση που διενήργησε η Αστυνομία στα γραφεία της εφημερίδας, έπειτα από μήνυση του Πάνου Καμμένου οπότε και συνελήφθη ο Παναγιώτης Τζένος και αναζητούταν ο Γιάννης Κουρτάκης, ο οποίος στη συνέχεια μετέβη στη ΓΑΔΑ.

Στο εξασέλιδο δημοσίευμα, η εφημερίδα παραθέτει και αποκαλυπτικούς διαλόγους, μεταξύ των προαναφερθέντων.

Ο Σπ. Παπαχρήστος που δολοφονήθηκε στην Κάντζα

Επίσης, τα «Παραπολιτικά τονίζουν ότι το μόνο που δεν ήξεραν ο Πάνος Καμμένος και η Έλενα Τζούλη εκείνο το αλησμόνητο 48ωρο της σύλληψης, ήταν ότι ο συγκυβερνήτης τους, Αλέξης Τσίπρας, μέσω της ΕΥΠ τους παρακολουθούσε.

Παρακολουθήσεις και συναλλαγές

Στην εν λόγω έρευνα της ΕΥΠ η οποία πραγματοποιήθηκε την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ.ΕΛ υπό τη διοίκηση του Γιάννη Ρουμπάτη περιλαμβάνονται χιλιάδες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις βιντεοσκοπημένες συναλλαγές με παραδόσεις φακέλων με χρήματα ενώ περιγράφεται πλήρως η δομή ενός κυκλώματος το οποίο κατάφερνε μέσα από παράνομες δραστηριότητες να έχει έσοδα που αγγίζουν το 1 000.000 ευρώ μηνιαίως.

Σχολιάζοντας το θέμα στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ο γενικός Διευθυντής του Ομίλου «Παραπολιτικά», Παναγιώτης Τζένος, τόνισε πως πέραν των ποινικών και των πολιτικών προεκτάσεων, από την υπόθεση προκύπτει «ένα βασικό θέμα δημοκρατίας».

«Γίνεται επί ΣΥΡΙΖΑ να παρακολουθούνται εκδότες επειδή ασκούσαν κριτική στην κυβέρνηση» διερωτήθηκε, ενώ σημείωσε, ότι ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης, είχε ενημερώσει τόσο τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση, όπως και τον νυν, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τότε που είχε δοθεί η εντολή να συλληφθούν Κουρτάκης και Τζένος

«Έχει σημασία να θυμηθούμε το περιβάλλον, κάτω από το οποίο έγιναν όλα αυτά. Είναι τότε, που ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι ‘’πήραμε την κυβέρνηση και όχι την εξουσία. Τότε, που ο κ. Πολάκης δήλωνε πως ‘’αν δεν βάλουμε κάποιους φυλακή, δεν θα πάρουμε την εξουσία’’» τόνισε ο Παναγιώτης Τζένος.

Επιπλέον, ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην περίπτωση του κ. Γκρίζη.

«Ο κ. Γκρίζης είναι εν ενεργεία αξιωματικός της Αστυνομίας. Αν υποκλίνεται στην προηγούμενη εξουσία, θα υποκλίνεται και στην επόμενη. Και ο κάθε Γκρίζης» ανέφερε χαρακτηριστικά.