Ο τρόπος  που ο 47χρονος  φερόμενος ως διακεκριμένος γιατρός από την Ελβετία προσέγγιζε τα υποψήφια θύματά – ασθενείς υποσχόμενος ότι μπορεί να βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζαν με πρωτοποριακές μεθόδους περιγράφεται αναλυτικά στις σελίδες του διαβιβαστικού της Αστυνομίας.

Ο κατηγορούμενος εμφανιζόταν ως άτομο που είχε επαφές με πολιτικούς δικαστές και υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας και ότι ο ίδιος ήταν στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, ότι είχε επαφές με το Άγιον Όρος και συγκεκριμένα με τις Μονές Εσφιγμένου και Βατοπεδίου, το Πατριαρχείο, το Βατικανό και τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας.

Οπως είναι γνωστό ο 47χρονος  ο οποίος συνελήφθη μετά την έκδοση εντάλματος από τον ανακριτή, θα απολογηθεί τη Δευτέρα για σειρά αξιοποίνων πράξεων όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση, αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος  και απάτη.

Σε κάποιες περιπτώσεις , σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας φέρεται  ότι ζητούσε από τα υποψήφια θύματά του να υποβληθούν σε εξετάσεις (μαγνητική-αξονική τομογραφία) σε συγκεκριμένα διαγνωστικά κέντρα και τους εξέταζε σε ιδιωτικά ιατρεία κλινικών, χωρίς να υπάρχει εξαρτημένη σχέση εργασίας με τη μεσολάβηση-συναίνεση ιατρών των κλινικών.

Άλλες πάλι φορές εμφανιζόταν ως συνοδός ασθενών είτε σε χώρους ιδιωτικών ιατρείων ή σε άλλους χώρους, όπως καφετέριες και ξενοδοχεία.

Και όταν αναλάμβανε το συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων σε ιδιωτικές κλινικές φρόντιζε να μη συμμετέχει ο ίδιος .

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος φέρεται να  απαξίωνε όλους τους γιατρούς, καθώς φρόντιζε να μην επιβεβαιώνει τις γνωματεύσεις του  και να χορηγεί δικά του «φάρμακα» σε ενέσιμη μορφή λέγοντας ότι είναι εξιδεικευμένα φάρμακα από Ελβετία.

Ο  «ψευτογιατρός»  συστηνόταν σε κάποιους ως ανιψιός πολύ γνωστού εφοπλιστή και τη γυναίκα του την εμφάνιζε άλλοτε ως κόρη και άλλοτε ως ανιψιά άλλου εφοπλιστή.

Τα χρήματα τα εισέπραττε σε επιταγές που βρέθηκαν στην κατοχή τρίτων προσώπων. Μάλιστα είχε δώσει επιταγή σε ιδιοκτήτη σχολής που φοιτούσαν τα παιδιά του.

Πώς αποκαλύφθηκε

Ο 47χρονος αναζήτησε συνεργασία σε γνωστή κλινική στο κέντρο της Αθήνας και συστήθηκε στον υπεύθυνο ως νευροογκολόγος με έδρα την Ελβετία, ανιψιός γνωστού εφοπλιστή με πατέρα αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Του είπε ότι έχει σπίτι στο Λαγονήσι και πως η σύζυγός του είναι κόρη άλλου γνωστού εφοπλιστή και ότι ο ίδιος αφιλοκερδώς βοηθάει μοναχούς και ότι έχει σχέση με την Εκκλησία.

Όταν του πρότεινε να γραφτεί στο δυναμικό της κλινικής ο 47χρονος αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν θέλει να έχει επαφή με το δημόσιο και την εφορία και γι’ αυτό δεν αναζητήθηκαν ποτέ τα πιστοποιητικά του.

Ο υπεύθυνος της κλινικής έκανε 4 επεμβάσεις σε ασθενείς του 47χρονου. Αρχισε να τον υποψιάζεται όταν διαπίστωσε ότι ο 47χρονος δεν γνώριζε πώς να αποστειρώνει τα χέρια του και διατηρούσε επιφυλάξεις για τα όσα του έλεγε για τις γνωριμίες του ο 47χρονος.