Σπορ, με αθλητική περιβολή, επιδόσεις που ανεβάζουν την αδρεναλίνη. Η νέα BMW 2 Series Gran Coupe αποτελεί την πρόταση των βαυαρών σε μια ολιγομελή κατηγορία, με φανατικούς οπαδούς.

Ειδικότερα, η 2 Gran Coupe με μήκος 4,52 μέτρα κερδίζει στον σχεδιαστικό τομέα, με το γνώριμο, επιθετικό λουκ, τις ελαφρώς …φουσκωμένες γραμμές στο πλάι και φυσικά, την κουπέ εμφάνιση στο τελείωμα του αμαξώματος. Εδώ, ξεχωρίζει η διακριτική αεροτομή  στο τελείωμα του καπό, αλλά και οι δύο τετραγωνισμένες απολήξεις της εξάτμισης. Οι τροχοί δέχονται ζάντες 16 έως 19 ιντσών.

Είναι ένα προσθιοκίνητο μοντέλο, με καλή και πρακτική ευρυχωρία. Ο χώρος αποσκευών αρχίζει από τα 430 λίτρων.

Ο οδηγός έχει στα χέρια του ένα άρτιο τεχνολογικά μοντέλο, με την οθόνη

έως 10,25 να ενσωματώνει το σύστημα πολυμέσων στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας. Επίσης, υπάρχει το σύστημα απεικόνισης των λειτουργικών head-up-display ενώ, χωρίζει το ψηφιακό κλειδί που δίνει τη δυνατότητα να το χειριστούν, εφόσον συνδεθεί σε εφαρμογή κινητού, σε πέντε διαφορετικά άτομα, κοινώς, και πέντε διαφορετικά Smartphones.

Το νέο μοντέλο προσφέρεται με ντίζελ κινητήρα 150 ή  190 ίππων (έκδοση 220d), ενώ, σε βενζίνη υπάρχει η έκδοση 218i με 140 ίππους.

Η έκδοση των 150  ίππων, αποδίδει μέγιστη ροπή 350 Nm μεταξύ 1.750 και 2.500 σαλ., ενώ επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ/ώρα  σε 8,6 δευτ. με το στάνταρ 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και σε 8,5 δευτ. με το προαιρετικό 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic.

Στην κορυφή η έκδοση με τους 306 ίππους  για την M235i xDrive, που είναι και στάνταρ τετρακίνητη . Για την τελευταία έκδοση απλά, αναφέρουμε, τα 0 – 100 χλμ./ώρα που υλοποιούνται σε 4,9’’. Η γκάμα θα εμπλουτιστεί και από την 216d με 116 ίππους που προάγει την οικονομία καυσίμου, όπερ, 4,3 λίτρα πετρέλαιο ανά 100 χλμ.

Η συγκεκριμένη σειρά είναι προϊόν την BMW M Gmbh, με πολυετή εμπειρία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό με τα αξεσουάρ M Performance να αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία της φιλοσοφίας σχεδίασης ελαφρού βάρους. Όλα εναρμονίζονται με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της BMW Σειράς 2 Gran Coupe.