Στο πεντάστερο ξενοδοχείο Waldorf στο κέντρο της Ιερουσαλήμ, στη διάρκεια της – πρωτόγνωρης λόγω των αυστηρών μέτρων ασφαλείας για την πανδημία – κυβερνητικής συνάντησης Ελλάδας και Ισραήλ, δόθηκε σήμα για «συντονισμένη δράση» των δύο χωρών σε μια νέα κατεύθυνση ενίσχυσης της στρατηγικής σχέσης, με αιχμή την αμυντική βιομηχανία και τις νέες τεχνολογίες.

Οι δυνατότητες συνεργασίας στον τομέα της άμυνας, εξάλλου, μαζί με τον ρόλο της Τουρκίας και τη γεωστρατηγική σημασία του αγωγού φυσικού αερίου East Med, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της κατ’ ιδίαν συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και του ομολόγου του Μπενιαμίν Νετανιάχου, αλλά και στις συνομιλίες των αντιπροσωπειών.

Πίσω από την κλειστή πόρτα της σουίτας στον ένατο όροφο του Waldorf ο Μητσοτάκης έδωσε στον Νετανιάχου τη «μεγάλη εικόνα» του αποσταθεροποιητικού ρόλου τη Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και αργότερα αναφέρθηκε on camera στην επιθετική συμπεριφορά της Αγκυρας με τη φράση «συνιστά απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα».

-Ποιες εξελίξεις αναμένονται στο ενεργειακό ζήτημα με δεδομένη την εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-ΗΠΑ

-Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις για την εγκατάσταση εξελιγμένου ραντάρ στην Κρήτη και για την είσοδο του Ισραήλ στην ελληνική αμυντική βιομηχανία

-Ποιες είναι οι τέσσερις σημαντικές συμφωνίες που υπογράφηκαν κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ

Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν την Τετάρτη