Το νέο eSpaceTourer έρχεται να αλλάξει τις μεταφορικές συνήθειες με ένα μοντέλο που λανσάρει την ηλεκτροκίνηση με τον ιδανικότερο τρόπο. Το εννιαθέσιο βαν μεταφοράς προσωπικού, εκτός από τις μεγάλες μεταφορικές ικανότητες του προσφέρεται, λανσάρει ένα πολυτελές εσωτερικό με όλα τα κονφόρ. Ο χώρος αποσκευών μπορεί να φτάσει έως τα 2.932 λίτρα, στην έκδοση XL και με τα καθίσματα στην 5θέσια διάταξη. Όλα τα καθίσματα, πλην οδηγού-συνοδηγού, μπορούν να αφαιρεθούν ενώ ακόμα και αυτό του συνοδηγού μπορεί να αναδιπλωθεί. Σημείο αιχμής για το νέο μοντέλο ο ηλεκτροκινητήρας 136 ίππων, που εξασφαλίζει τελική ταχύτητα 130 χλμ./ώρα.

Οι υποψήφιοι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο εκδόσεις, από πλευράς ισχύος μπαταριών: 50 kWh και 75 kWh. H πρώτη εξασφαλίζει μέγιστη αυτονομία 230 χλμ. Η μεγάλη ανεβάζει την αυτονομία έως τα 330 χλμ. Η φόρτιση μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε σε οικιακή πρίζα, είτε σε ταχυφορτιστή και WallBox. Στο εσωτερικό, πέραν της ευρυχωρίας και της πρακτικότητας 75 λίτρα το ντουλαπάκι του συνοδηγού-, οι επιβάτες απολαμβάνουν τη θαλπωρή μέχρι συστήματος προ-κλιματισμού της καμπίνας, ώστε να είναι δροσερή μέχρι να εισέλθουν σε αυτή (μετά από παρκάρισμα στον ήλιο, για παράδειγμα).

Η οθόνη αφής των 7 ιντσών επιτρέπει στον οδηγό να επιβλέπει την λειτουργία του αυτοκίνητου, δίνοντάς του την επιλογή μεταξύ 3 διαφορετικών προγραμμάτων (Eco, Normal, Power).Το e–SpaceTourer προσφέρεται με πλούσιο εξοπλιστικό πακέτο άνεσης και τεχνολογίας. Η συνδεσιμότητα υποστηρίζεται από τις εφαρμογές Apple CarPlay και Android Auto , ενώ, το headup display , με την απεικόνιση των λειτουργιών στο παρμπρίζ είναι μια πρωτιά για την συγκεκριμένη κατηγορία. Πληθώρα και τα συστήματα υποβοήθησης, όπως αυτό του αυτόματου φρεναρίσματος, διατήρησης λωρίδας, ανίχνευσης πεζών και κόπωσης οδηγού κ.α.