Η Αίγυπτος συνεχίζει να καταγράφει ημερήσιο απολογισμό περίπου 1.500 κρουσμάτων μόλυνσης από τον κοροναϊό τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να ανέλθει ως χθες Πέμπτη σε 39.726 ανθρώπους.

Κατά το τελευταίο 24ωρο, οι αρμόδιες αρχές κατέγραψαν 1.442 νέες μολύνσεις.

Εξάλλου άλλοι 35 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, την ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων της πανδημίας να ανέρχεται πλέον σε 1.377.

Μέχρι τώρα, 10.691 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήρια από νοσοκομεία, ενώ 12.062 άνθρωποι είναι πλέον αρνητικοί στον SARS-CoV-2.

Ο επικεφαλής της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας της Αιγύπτου για την καταπολέμηση της πανδημίας Δρ. Χοσάμ Χόσνι προειδοποιεί πως επαπειλείται περαιτέρω επιτάχυνση της εξάπλωσης της πανδημίας τον Ιούνιο, εκτιμώντας πως τα κρούσματα μόλυνσης μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 2.500 την ημέρα.

Ο ίδιος αξιωματούχος του αιγυπτιακού υπουργείου Υγείας, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, δήλωσε ότι ο Ιούνιος θα είναι ο μήνας της κορύφωσης της καμπύλης της πανδημίας και ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα αρχίσει να σταθεροποιείται και να μειώνεται στις αρχές Ιουλίου.

Ο κ. Χόσνι πρόσθεσε ότι κατά την άποψή του «μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη ότι θα υπάρξει νέο κύμα μολύνσεων από τον κορονοϊό τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ