Αφήστε λίγο στην άκρη τις μάσκες προστασίας από τον κορωνοϊό και πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται μια από τις πιο κλασικές μάσκες στην ιστορία του σινεμά: εκείνη του Μάικλ Μάιερς από το «Halloween» (Η Νύχτα με τις Μάσκες).

Μαζί με τον Τζέισον του «Παρασκευή και 13» και τον Φρέντι Κρούγκερ του «Εφιάλτη στο Δρόμο με τις Λεύκες», ο Μάικλ Μάιερς συμπληρώνει την -κάθε-άλλο-παρά-Αγία Τριάδα των κινηματογραφικών «μακελάρηδων». Και το πιο αναγνωρίσιμο στοιχείο του είναι η φοβερή μάσκα που φοράει, την οποία δημιούργησε πίσω στο 1978 ο Τόμι Λι Γουάλας, χρησιμοποιώντας μια έτοιμη μάσκα του ηθοποιού Γουίλιαμ Σάτνερ, του Κάπτεν Κερκ του «Star Trek». Η όλη διαδικασία του πήρε 30-45 λεπτά και ήταν ζήτημα μερικών κρίσιμων επεμβάσεων, τις οποίες επαναλαμβάνει στο παρακάτω βίντεο.

Πρώτα ήταν το βάψιμο του μαλλιού και το ξύρισμα των φαβοριτών και των φρυδιών. Μετά έκοψε μεγαλύτερες τρύπες γύρω από τα μάτια και την έβαψε άσπρη. Και κάπως έτσι, με τέσσερις κινήσεις ουσιαστικά, γεννήθηκε ένας από τους πιο εμβληματικούς «κακούς» του σινεμά. Απόδειξη ότι δεν χρειάζονται μεγάλα μπάτζετ για να τρομάξεις τον κόσμο, μόνο καλές ιδέες και εφευρετικότητα.

Η επόμενη ταινία στη σειρά «Halloween», το «Halloween Kills», είναι προγραμματισμένη για τις 16 Οκτωβρίου.