Τη δυνατότητα να υποβληθούν δωρεάν σε εξέταση μαστού παρέχει ο Δήμος Αθηναίων την επόμενη εβδομάδα σε όλες τις γυναίκες. Οι μαστογραφίες θα πραγματοποιηθούν από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία την Τετάρτη 10, την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Ιουνίου στην αυλή του ΟΠΑΝΔΑ επί της οδού Σόλωνος 78.

Η εξέταση, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και μπορεί πραγματικά να σώσει ζωές αφού, σύμφωνα με έρευνες, ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό 30%.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις Ελληνίδες, με 7500  νέα περιστατικά να εντοπίζονται κάθε χρόνο.

Παρά την υψηλή συχνότητα της νόσου, ολοένα και περισσότερες γυναίκες είναι προστατευμένες απέναντί της, τόσο εξαιτίας της σημαντικής προόδου της ιατρικής επιστήμης που έχει οδηγήσει σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις,  όσο και λόγω της αύξησης των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις, με αποτέλεσμα να εντοπίζεται ο καρκίνος σε πρώιμο στάδιο, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

«Η πρόληψη είναι κομμάτι της κουλτούρας του Δήμου μας. Είναι στρατηγική επιλογή μας, όχι μόνο να υποστηρίζουμε κάθε προσπάθεια που έχει σκοπό την πρόληψη αλλά να συμμετέχουμε ενεργά σε αυτή. Με το χώρο, το χρόνο και τους ανθρώπους μας. Με όσες δυνάμεις διαθέτουμε», δήλωσε  με αφορμή την συγκεκριμένη δράση ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Όσες γυναίκες θέλουν να υποβληθούν στις δωρεάν μαστογραφίες που οργανώνει ο Δήμος Αθηναίων μπορούν να κλείσουν ραντεβού στο τηλέφωνο 2103626587 τις καθημερινές από τις 08.00 ως τις 17.00.