Ισόβια κάθειρξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας ζήτησε η εισαγγελέας για τον καθένα από τους δυο κατηγορουμένους που κρίθηκαν ένοχοι στην υπόθεση Τοπαλούδη. Επιπλέον εισηγήθηκε να τους επβληθεί κάθειρξη 15 ετών στον καθένα για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού.

To δικαστήριο δέχθηκε την πρόταση της εισαγγελέως.

Στο άκουσμα της απόφασης το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα με την πρόεδρο να αντιδρά λέγοντας : «Δεν είναι παράσταση εδώ είναι δίκη και πρέπει να τη σεβαστείτε».

Νωρίτερα το δικαστήριο απέρριψε με ομόφωνη απόφαση τα αιτήματα των κατηγορουμένων για το σύνολο των ελαφρυντικών που ζήτησαν οι κατηγορούμενοι.

Να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας επισήμανε ότι το δικαστήριο δεσμεύεται να επιβάλλει ποινή για το αδίκημα του βιασμού με τον επιεικέστερο νόμο, που ίσχυε το χρόνο τέλεσης της πράξης. Κι αυτό γιατί με βάση  τις αλλαγές στο νέο Ποινικό Κώδικα για το αδίκημα του βιασμού προβλέπεται ακόμη και ισόβια κάθειρξη.

Νωρίτερα το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τα αιτήματα των κατηγορουμένων για το σύνολο των ελαφρυντικών .

Αυτή την ώρα  δικαστήριο συνεδριάζει για να ανακοινώσει την απόφασή του επί των ποινών.

Τι είχε πει η εισαγγελέας

«Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό». Με τη φράση αυτή κατέληξε η εισαγγελέας προτείνοντας να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους , οι οποίοι νωρίτερα κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για το βιασμό και την ανθρωποκτονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Στο τέλος της αγόρευσής της μέλη του ακροατηρίου την χειροκρότησαν, με την πρόεδρο τους ζητεί να μην το ξανακάνουν, διότι «δεν χειροκροτούμε στο δικαστήριο».

Μεταξύ άλλων η εισαγγελέας στην τοποθέτηση της ανέφερε ότι οι δυο κατηγορούμενοι με τη στάση τους ενέπαιζαν καθ όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο, δεν μεταμελήθηκαν πραγματικά αλλά συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης Τοπάλούδη.

«Αυτή η συγγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη» είπε η εισαγγελέας και προσέθεσε: «Ακόμη διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν».

Κατά περίπτωση οι δυο κατηγορούμενοι αιτήθηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την  πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας. Επιπλέον, ο Ροδίτης ζήτησε να του αναγνωριστεί ακαταλογιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός. Μέσα στο δικαστήριο ο πατέρας της Ελένης σήκωσε δυο φωτογραφίες της που έδειχναν το πρόσωπο της.

Το δικαστήριο αυτή την ώρα έχει αποσυρθεί για διάσκεψη επί των ελαφρυντικών.