Τη μείωση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για τη χρήση του 2020 που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος οι επιχειρήσεις, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας που δοκιμάζεται από την πανδημία.

Το θέμα άφησε ανοιχτό χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος αν και δήλωσε (στον ΑΝΤ1) ότι αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων με τους θεσμούς, είπε πως είναι ένα ζήτημα το οποίο θα εξεταστεί στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, ανάλογα και με την πορεία της οικονομίας, για να προσθέσει ότι η κυβέρνηση θα λάβει «τις κατάλληλες πολιτικές την κατάλληλη χρονική στιγμή αντιλαμβανόμενη το πρόβλημα της οικονομίας».

Η μείωση της προκαταβολής φόρου είναι ένα από τα μέτρα που έχει ζητήσει από την κυβέρνηση ο επιχειρηματικός και εμπορικός κόσμος, δεδομένου ότι η κρίση της πανδημίας χτυπά 8 στις 10 επιχειρήσεις καθώς και την πλειονότητα των επαγγελματιών στην Ελλάδα. Μόνο ένας μικρός αριθμός επιχειρήσεων αναμένεται να γράψουν κέρδη κατά τη φετινή χρήση.

-Πόσες επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολουμένους αφορά το μέτρο της μείωσης της προκαταβολής φόρου

-Ποιες εισηγήσεις περί του ύψους της μείωσης προκρίνει έως τώρα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης

-Πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις για τις φορολογικές ελαφρύνσεις των ιδιοκτητών άκινήτων οι οποίοι θα εισπράξουν το 60% των ενοικίων κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, ενδεχομένως και τον Μάιο

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν την Τετάρτη

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από