Ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μίλησε για την μέχρι τώρα διαχείριση της κρίσης του κοροναϊού στη χώρας μας, ενώ κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει θέμα εκλογών για το φθινόπωρο.

Ξεκάθαρη απάντηση στις φήμες περί πρόωρων εκλογών έδωσε ο κ. Θεοδωρικάκος τονίζοντας πως: «Δεν υπάρχει θέμα εκλογών. Δεν υπάρχει κανένας λόγος, να γίνουν πρόωρες εκλογές. Είναι κατηγορηματική η απάντησή μας. Η κυβέρνηση είναι συγκεντρωμένη στο θέμα της αντιμετώπισης του κοροναϊού»

Ο Υπουργός Εσωτερικών έκανε μια αποτίμηση της διαχείρισης της πανδημίας έως τώρα στην Ελλάδα, τονίζοντας πως αποδείξαμε ότι σαν λαός ξέρουμε να πειθαρχούμε και ανέφερε πως: «Τα έχουμε καταφέρει καλά, ξέρουμε να ενώνουμε τις δυνάμεις. Χάρη στα έγκυρα μέτρα της κυβέρνησης, η Ελλάδα μπορεί να γίνει παράδειγμα σε αυτή την κρίση»

Στο κομμάτι των μέτρων κι ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, τόνισε ότι: «τώρα πρέπει να αποδείξουμε ότι όλα όσα είπα ισχύουν. Το φετινό Πάσχα θα το θυμόμαστε, θα είμαστε μόνο με την οικογένειά μας στο σπίτι.

Μένουμε σπίτι. Θα πλησιάσουμε στο τέλος, είναι κρίσιμη η περίοδος. Οι ειδικοί θα μας πουν πότε θα έρθει το τέλος των μέτρων.

Δεν θα πάμε στις εκκλησίες, για να είμαστε όλοι εδώ του χρόνου τέτοιες μέρες. Δεν πρόκειται να υπάρξει συμμετοχή του κόσμου. Μένουμε σπίτι γιατί αυτή είναι η μεγαλύτερη προσφορά που μπορούμε να κάνουμε.

Πιστεύω πολύ στη συνειδητή αυτοπειθαρχία. Κάναμε τόση προσπάθεια όλοι μας, δεν θα τα χαλάσουμε τώρα. Το Πάσχα ο καθένας μόνος του στο σπίτι του. Πειθαρχημένα, με αλληλεγγύη θα εφαρμόσουμε τα μέτρα».

«Είμαι αισιόδοξος ότι τα πράγματα θα πάνε καλά», ανέφερε.

Αναφορικά με το κρίσιμο ζήτημα των κρουσμάτων σε οικισμό Ρομά στη Λάρισα, τόνισε ότι έχουν ήδη δοθεί χρήματα σε όλους τους δήμους που έχουν καταυλισμούς και θα δοθούν κι άλλα αν είναι αναγκαίο.

«Ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Λιβάνιος θα μεταβεί σήμερα στον οικισμό Ρομά της Λάρισας»

Επιπλέον τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη στήριξη στην τοπική αυτοδιοίκηση και πως θα γίνουν προσλήψεις μονίμων εργαζομένων για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» μέσω ΑΣΕΠ, η προκήρυξη θα γίνει μέσα στον Απρίλη.

Ενώ θα ανοίξουν 40.000 νέες θέσεις εργασίας για έργα στους δήμους όλης της χώρας, για ένα πρόγραμμα – μαμούθ για τους δήμους, το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με εκατοντάδες έργα που αφορά όλα τα είδη των υποδομών. Μόνο για την κατασκευή θα ανοίξουν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.