Εν μέσω πανδημίας θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ούτως ώστε να μην μας λείψει τίποτα τις ημέρες που θα χρειαστεί να παραμείνουμε κλεισμένοι στο σπίτι. Αυτά που χρειαζόμαστε απαραιτήτως προκειμένου να είμαστε αυτάρκεις είναι οι βασικές τροφές, είδη πρώτης ανάγκης και κάποια φαρμακευτικά προϊόντα.

Ξηρά τροφή

Ξηρές τροφές όπως ρύζι, ζυμαρικά, φασόλια και δημητριακά θα αποτελέσουν τη βάση των αποθεμάτων σας. Πάρτε επίσης κονσέρβες που περιέχουν υγρό, όπως ντομάτες, φασόλια και τόνος. Το πλεονάζον υγρό τους μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να μαγειρέψετε τις ξηρές τροφές, όπως το ρύζι και τα ζυμαρικά.

Επίσης, μην παραμελήσετε γλυκές τροφές. Πάρτε σοκολάτες, λιχουδιές και μπόλικο καφέ, ακόμα κι αν δεν είναι απολύτως απαραίτητα. Δεν είναι οι πιο υγιεινές τροφές αλλά η ύπαρξή τους μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην ψυχική υγεία και το ηθικό σας κατά τη διάρκεια μιας καραντίνας.

Σαπούνια, απολυμαντικά χεριών, κλπ

Το τακτικό και καλό (πάνω από 20 δευτερόλεπτα σε διάρκεια) πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό είναι η #1 τακτική προστασίας από τον κορονοϊό. Πάρτε σαπούνια χεριών και απολυμαντικά, αλλά μην ξεχνάτε και άλλα είδη υγιεινής όπως χαρτί υγείας, χαρτομάντιλα, προϊόντα γυναικείας φροντίδας και πάνες αν έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι.

Συνταγογραφούμενα φάρμακα για 30 ημέρες

Αν και πολλά συνταγογραφούμενα φάρμακα έχουν ποσοτικά όρια στην αγορά τους, μπορείτε να ζητήσετε από το γιατρό σας να σας βοηθήσει να υποβάλετε μια φόρμα εξαίρεσης.

Κουτί Πρώτων Βοηθειών με προμήθειες για τη θεραπεία κοινών τραυματισμών

Προκειμένου να προετοιμαστείτε για οποιαδήποτε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είναι σώφρον να διατηρείτε ένα κουτί Πρώτων Βοηθειών στο σπίτι για να αντιμετωπίζετε κοινούς τραυματισμούς, όπως κοψίματα, γρατζουνιές, πρήξιμο, διάστρεμμα και πολλά άλλα. Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει πράγματα όπως αλοιφές με αντιβιοτικά, γάζες, επιδέσμους, θερμόμετρο, ψαλίδι, σύριγγες και τσιμπιδάκια.

Άλλες ιατρικές προμήθειες

Εάν κάποιος στο σπίτι σας χρησιμοποιεί ακουστικό, φροντίστε να υπάρχουν επιπλέον μπαταρίες. Άλλες ιατρικές προμήθειες μπορεί να περιλαμβάνουν γυαλιά και φακούς επαφής.

Επίσης, στο σπίτι καλό είναι να υπάρχουν παυσίπονα και φάρμακα για το στομάχι, για τον βήχα, για το κοινό κρυολόγημα, βιταμίνες και υγρά που περιέχουν ηλεκτρολύτες.

Πηγή: iatropedia