Στα θετικά στοιχεία που μπορεί να προκύψουν από την κρίση που περνάει η χώρα, αλλά και όλη η Ευρώπη αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στην εκπομπή «ΜEGA Mag».

Ο υπουργός τόνισε ότι η χώρα μας χειρίστηκε με πολύ σωστό τρόπο τα ζητήματα που προήρθαν από την έξαρση του κοροναϊού με θετικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Η Ελλάδα, όπως ανέφερε, είναι από τις χώρες που θα εμπιστευτούν οι τουρίστες μόλις βγούμε από αυτές τις δύσκολε μέρες.

Το δεύτερο θετικό που μπορούμε να κρατήσουμε είναι, σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, η συνειδητοποίηση ότι μόνο μέσα από συνεργασίας μπορούμε να δούμε αποτελέσματα.

Και τρίτον είναι ευκαιρία «αυτή η παύση που είναι αναγκαστική να μας δώσει χρόνο να σκεφτούμε καλύτερα και να σχεδιάσουμε με μεγαλύτερη τόλμη το μέλλον».

Όπως δήλωσε ο κ. Θεοχάρης πρέπει να σκεφτούμε την επέκταση της τουριστικής περιόδου και τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο. «Κανονικά είναι ένα μπόνους η επέκταση της σεζόν, τώρα είναι ανάγκη» ανέφερε ο ίδιος και συνέχισε: «Θα υπάρχει η αντίστοιχη ζήτηση από την αγορά η οποία δεν θα μπορέσει να ικανοποιηθεί μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες».

Όσον αφορά τη στήριξη της τουριστικής αγοράς που έχει πληγεί πολύ από την κρίση ο κ. Θεοχάρης ανέφερε: «Τρέχουμε να αναδείξουμε τον τουρισμό, να καλύψουμε τα χαμένα. Τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων για να μπορέσουν να επιβιώσουν την κρίση. Το δεύτερο στάδιο, θα είναι ένα στάδιο στήριξης για να αρχίσουν να λειτουργούν. Με στόχο να ξεκινήσει να έρχεται το ρεύμα όσο πιο άμεσα γίνεται. Υπάρχουν σκέψεις για περαιτέρω αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων για επιχειρήσεις τουρισμού. Στόχος είναι να ανοίξουν οι επιχειρήσεις».

Ο κ. Θεοχάρης τόνισε μάλιστα, πως ο τουρισμός είναι το 93% του ΑΕΠ του νότιου Αιγαίου, υπογραμμίζοντας το μέγεθος του προβλήματος.

«Στην τηλεφωνική γραμμή 1572 μπορούν να απευθύνονται οι επιχειρηματίες τουρισμού για τυχόν απορίες»