«Ανάσα» σε χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις που πλήττονται το τελευταίο διάστημα από τον κοροναϊό, καλούνται να δώσουν οι τράπεζες, με λύσεις που φτάνουν στο προσωρινό «πάγωμα» των δανείων.

Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να είναι σε θέση να δεχθούν τα αιτήματα όσων πλήττονται από την πανδημία του κοροναϊού και τίθενται σταδιακά υπό την «ομπρέλα» της κυβέρνησης.

Μέσα στην εβδομάδα θα αποσταλούν στις τράπεζες τα ΑΦΜ των δανειοληπτών προκειμένου να προχωρήσουν σε εξέταση των αιτήσεων τρίμηνη αναστολή δόσεων.

Η διαδικασία προβλέπει διάστημα επτά εργάσιμων ημερών εντός του οποίου ο οφειλέτης μπορεί να δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να σταλεί το ΑΦΜ του τις τράπεζες μέσω μιας ειδικής πλατφόρμας στο website της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Η πλατφόρμα άνοιξε την 1η Απριλίου και θα λειτουργεί έως την Πέμπτη 9 Απριλίου.

Όταν παρέλθει η προθεσμία της εναντίωσης, τα ΑΦΜ των οφειλετών θα σταλούν στις τράπεζες για διασταύρωση.

Ήδη, όσοι πληρούν τα κριτήρια για την ενίσχυση των 800 ευρώ, αλλά και όσοι εντάσσονται άμεσα ή έμμεσα στους ΚΑΔ των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κοροναϊό έχουν ξεκινήσει να υποβάλλουν αιτήσεις προς τις τράπεζες για τρίμηνη αναστολή των δόσεών τους.