Ένας θάνατος ασθενή με κοροναϊό σημειώθηκε σήμερα ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους 50.

O εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κοροναϊού το τελευταίο 24ωρο, ανακοίνωσε 81 νέα κρούσματα, καθώς και επιπλέον 20 κρούσματα στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος».Έτσι, τα συνολικά κρούσματα (μαζί με αυτά στο πλοίο) ανέρχονται στα 1.415.

Όσον αφορά στους νεκρούς, οι 38 είναι άνδρες και οι 12 γυναίκες. Η μέση ηλικία τους τα 72 έτη, ενώ το 94% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν μεγάλης ηλικίας.

Παράλληλα, 90 συμπολίτες μας παραμένουν διασωληνωμένοι, ενώ 6 έχουν λάβει εξιτήριο από τις ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα το 57% των όσων βρίσκονται διασωληνωμένοι έχουν υποκείμενο νόσημα.

Επιπλέον, σε μια ακόμα έκκληση για τήρηση των μέτρων ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε πως «θεωρητικά κανείς μας δεν είναι άτρωτος. Αρκεί να μην αρρωστήσουμε όλοι μαζί».

Αναφορικά με τους θανάτους στην Ελλάδα

Σχετικά με τις αναφορές ότι για τους θανάτους στην Ελλάδα απάντησε πως «είμαστε προασπιστές της αλήθειας και θα συνεχίζουμε να την υπερασπιζόμαστε. Η καταγραφή των θανάτων από τα ληξιαρχεία γίνονται σε πραγματικό χρόνο».

«Ο ΕΟΔΥ έχει οριστεί ως διαπιστευμένος φορέας για καταγραφή της θνησιμότητας. Το σύστημα δεν έχει καταγράψει περισσότερους θανάτους από το αναμενόμενο αυτό είναι καθησυχαστικό» συμπλήρωσε.

Επανήλθε στο θέμα της χρήση μασκών

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επανήλθε στο θέμα της μάσκας και δήλωσε ότι οι οδηγίες των ευρωπαϊκών αρχών επισημαίνουν ότι πρέπει να χρησιμοποιείται από νοσηλευτικό προσωπικό, ασθενείς και ανθρώπους που φροντίζουν ασθενείς.

Υπογράμμισε, δε, ότι οι μάσκες χρειάζονται στο νοσηλευτικό προσωπικό και θύμισε ότι υπάρχει παγκοσμίως τεράστια έλλειψη.

Τέλος, ο κ. Τσιόδρας ευχαρίστησε επίσης ονομαστικά ασθενείς που επισκέφτηκε στο «Αττικόν» και το «Αγία Βαρβάρα».

«Τους στέλνω γρήγορα περαστικά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ήρωες της πρώτης γραμμής» κατέληξε.

Σε καραντίνα κοινότητα στην Πέλλα

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ανακοίνωσε πως τίθεται σε καραντίνα η κοινότητα Φούστανη, στη δημοτική ενότητα Εξαπλατάνου του Δήμου Αλμωπίας στην Πέλλα.

Η καραντίνα θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ της Τετάρτης και θα διαρκέσει για 14 ημέρες, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Απαγόρευση πτήσεων ιδιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων

Την άμεση απαγόρευση των πτήσεων ιδιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς στο πλαίσιο νέων περιοριστικών μέτρων για τη διασπορά του κοροναϊού.

Διάταξη για τις λαϊκές

Ο κ. Χαρδαλιάς έδωσε τα εύσημά του για τη σημερινή βελτιωμένη εικόνα στις τράπεζες και τις λαϊκές αγορές.

Ανακοίνωσε ότι προωθείται διάταξη για τις λαϊκές έτσι ώστε, όταν κριθεί αναγκαίο, θα λειτουργούν νέες λαϊκές σε άλλους δρόμους των ίδιων περιοχών για αποφυγή συγχρωτισμού.

Γράψτε το σχόλιο σας