Τρεις αλλοδαποί, από τους οποίους ο ένας είναι κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες του εμπρησμού δομής ψυχαγωγίας προσφύγων στον Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης, τις βραδινές ώρες της 7ης Μαρτίου 2020.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για ένα ακόμα άτομο άγνωστων λοιπών στοιχείων.

Στην ολοσχερώς καταστραφείσα δομή ψυχαγωγίας λειτουργούσε η οργάνωση One happy family με «το διεθνές σχολείο της ειρήνης».

Η Αστυνομία οδηγήθηκε στην ταυτοποίηση των δραστών χάρη στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που διαθέτουν γειτονικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το υλικό αυτό, ο δράστης με το ελληνικό διαβατήριο, ηλικίας 59 ετών και κάτοικος κατά περιόδους της πόλης της Μυτιλήνης, μετέφερε με το αυτοκίνητο του δύο άλλους ομοεθνείς του, οι οποίοι διενήργησαν τον εμπρησμό μαζί με ένα τρίτο άτομο.

Ακολούθως όλοι μαζί οι προαναφερθέντες κατευθύνθηκαν με το ίδιο αυτοκίνητο προς την πόλη.

Ο 59χρονος έχει ήδη ομολογήσει την πράξη του, ενώ όπως έγινε γνωστό οι δύο ταυτοποιημένοι ομοεθνείς του ήλθαν στη Μυτιλήνη αποκλειστικά και μόνο για τον εμπρησμό.

Η όλη υπόθεση εξιχνιάστηκε ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, με τη συνδρομή του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου.

Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.