Να σκοτώσει και την πρώην σύζυγό του και τη φίλη της, είχε σκοπό από την αρχή ο αστυνομικός που το βράδυ της Τετάρτης με το όπλο του σκότωσε τις δύο γυναίκες στο πάρκινγκ σούπερ μάρκετ στην Κηφισιά.

Στην κατάθεσή του στους συναδέλφους του ο 35χρονος αστυνομικός, είπε ότι ήταν σε διάσταση τρία χρόνια με την σύζυγό του. «Δεν άντεχα να μην βλέπω άλλο τα παιδιά μου. Τα είχε στείλει στην Θήβα», είπε.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος στους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών, από την αρχή το σχέδιό του προέβλεπε να δολοφονήσει την πρώην σύζυγό του, αλλά και τη στενή της φίλη, η οποία -όπως ισχυρίζεται ο δράστης- «έβαζε λόγια και επηρέαζε την πρώην σύζυγό του».

Η ιστορία αυτή σύμφωνα με τα λεγόμενα του δράστη ξεκίνησε όταν αποφάσισε ότι δεν μπορούσε να είναι άλλο μακριά από τα παιδιά του. Ο 35χρονος υπαρχιφύλακας που υπηρετούσε στην Τροχαία Νέας Ιωνίας, πήγε στο σούπερ μάρκετ όπου εργαζόταν η σύζυγός του με την οποία ήταν σε διάσταση εδώ και τρία χρόνια και την περίμενε.

Όπως είπε στους συναδέλφους του που τον συνέλαβαν, η γυναίκα του είχε πάρει τα παιδιά τους, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι 8 και 5 ετών, τα είχε πάει στους γονείς της στην Θήβα και του απαγόρευε να τα δει. «Όποτε της έκανα κρούσεις να δω τα παιδιά, ή να τα πάρω για λίγο ήταν πάντα αρνητική».

Είπε ακόμα ότι το τελευταίο διάστημα προσπαθούσε να επανασυνδεθεί μαζί της για να βλέπει τα παιδιά αλλά εκείνη ήταν κάθετη. «Είχε δημιουργήσει παρέες, έκανε τη ζωή της. Πήρα την απόφαση ότι δεν μπορούσα να αντέχω να μη βλέπω τα παιδιά μου».