Αν η φράση “εκδρομή με το αυτοκίνητο” σας φέρνει στο μυαλό τον πατέρα σας να γκρινιάζει στις 6 η ώρα το πρωί ότι έχετε ήδη αργήσει και “θα σας πιάσει ο ήλιος”, ίσως δυσκολεύεστε να δείτε τη fun πλευρά της. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει και ότι δεν υπάρχει. Στην πραγματικότητα, η οδήγηση μπορεί να γίνει το… όχημα για τις πιο ευχάριστες αποδράσεις στα ανοιξιάτικα Σαββατοκύριακα που έρχονται. Φτάνει μόνο να προσέξετε τα παρακάτω σημεία. Από τη διαδρομή που θα επιλέξετε μέχρι το πότε και πού θα γεμίσετε το αυτοκίνητό σας, κάθε λεπτομέρεια μπορεί να κρίνει την αύξηση της ικανοποίησης και τη μείωση της… μουρμούρας.

Οδηγός για… οδηγούς

Θυμηθείτε τη μισή σας αρχοντιά

Περνάμε τις μέρες μας ζώντας πρακτικά μέσα στο αυτοκίνητό μας. Και αυτό φαίνεται. Από τα άδεια μπουκάλια νερού που βρίσκονται τόσο καιρό μαζί μας ώστε πλέον να μην τα βλέπουμε καν, μέχρι το στρώμα θαλάσσης που έχει ξεμείνει στο πορτμπαγκάζ από το καλοκαίρι, όλα προσθέτουν σκόνη και βάρος στο αυτοκίνητό μας. Ένα καλό καθάρισμα δεν θα βελτιώσει μόνο την ατμόσφαιρα στην οποία θα ταξιδέψουμε, αλλά και το κόστος των καυσίμων, αφού το επιπλέον βάρος ισοδυναμεί και με επιπλέον καύσιμα.

Κάντε μια βόλτα στο συνεργείο

Ένας τελευταίος έλεγχος της κατάστασης του οχήματός σας είναι απολύτως απαραίτητος. Ελέγξτε τη στάθμη των υγρών, τα φρένα, τα ελαστικά και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να σας προκαλέσει πρόβλημα. Και φυσικά φροντίστε να έχετε μαζί σας μια ρεζέρβα – και να ξέρετε πώς να την τοποθετήσετε αν χρειαστεί – για να αποφύγετε τις εκπλήξεις στη μέση του πουθενά.

Επιστρέψτε στην παράδοση

Ξέρουμε ότι οι ηλεκτρονικοί χάρτες σας έχουν αλλάξει τη ζωή. Το ίδιο ισχύει και για εμάς. Όμως είναι σχεδόν απίθανο να μην βρεθείτε ποτέ σε κάποιο σημείο όπου το σήμα του κινητού σας θα πάψει να συνεργάζεται. Φροντίστε να έχετε μαζί σας τυπωμένους χάρτες ή έστω να τους έχετε “κατεβάσει” σε περισσότερα από ένα κινητά. Γιατί όλοι ξέρουμε ότι αν κάποιο αποφασίσει να χαλάσει, θα επιλέξει την χειρότερη στιγμή.

Βάλτε ρυθμό

Ακόμη και οι πιο ένθερμοι fan της πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής δεν θα ήθελαν να περάσουν τρεις ώρες ακούγοντας παράσιτα! Το ραδιόφωνο είναι εξαιρετική επιλογή για την πόλη, όμως πριν ξεκινήσετε να ταξιδεύετε είναι σημαντικό να γεμίσετε το στικάκι ή το κινητό σας με τους ρυθμούς που θέλετε να “ντύσουν” τη διαδρομή σας.

Ξεκινήστε με σχέδιο

Γνωρίζετε τα σχετικά με το ταξίδι και την Ιθάκη. Δεν χρειάζεται ο δρόμος σας να γίνει υπερβολικά μακρύς, όμως ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των εκδρομών με αυτοκίνητο, είναι ότι μας δίνουν τη δυνατότητα να απολαύσουμε και άλλα μέρη εκτός του τελικού μας προορισμού. Πριν ξεκινήσετε, μελετήστε πού θα θέλατε να κάνετε στάσεις ή παρακάμψεις για να χαρείτε τη φύση και τα αξιοθέατα. Απλώς φροντίστε να μην το παρακάνετε!

Των φρονίμων τα παιδιά…

…πριν αδειάσει το ντεπόζιτο, γεμίζουν. Αν έχετε επιλέξει μια μεγάλη διαδρομή με πολλές παρακάμψεις, δεν είναι πάντα εύκολο να εντοπίσετε πρατήριο τη στιγμή που το χρειάζεστε – και δεν θέλετε να ξέρετε τι θα γίνει αν “μείνετε” σε έναν άγνωστο επαρχιακό δρόμο. Όσον αφορά το κόστος; Επιλέγοντας να προμηθευτείτε καύσιμα κίνησης (αλλά και πετρέλαιο θέρμανσης) με κάρτα της Εθνικής Τράπεζας σε καθένα από τα 626 πρατήρια ΕΚΟ σε όλη την Ελλάδα, κερδίζετε 5% σε go4more πόντους. Στη συνέχεια, μπορείτε να τους εξαργυρώσετε σε άμεση έκπτωση για επόμενες αγορές είτε στην ΕΚΟ, είτε σε άλλους συνεργάτες του προγράμματος, πληρώνοντας έτσι λιγότερο ή και καθόλου.

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα επιβράβευσης go4more εδώ.