Την επίλεκτη ομάδα ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας «Polis Özel Harekât Dairesi» στέλνει στον Έβρο η Άγκυρα.

Σύμφωνα με δήλωση του τούρκου υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού 1.000 κομάντο εστάλησαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο προκειμένου να εμποδίσουν τις επαναπροωθήσεις μεταναστών και προσφύγων από τις ελληνικές αρχές.

Μάλιστα δεν άργησαν να υπάρξουν και βίντεο από τις περιπολίες των Τούρκων κομάντο στον φράχτη του Έβρου, ενώ από την άλλη μεριά φαίνονται οι ελληνικές αρχές που πραγματοποιούν τη δική του περιπολία.

Ποιοι είναι οι «Polis Özel Harekât Dairesi»

Πρόκειται για τούρκους κομάντο που ανήκουν στο Τμήμα Ειδικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας της Τουρκίας, η οποία ιδρύθηκε το 1982 με στόχο να αποτρέψει τρομοκρατικές επιθέσεις σε κατοικημένες περιοχές, απαγωγές, ληστείες τραπεζών και να προχωρά σε διάσωση ομήρων σε πειρατείες σε πλοία, αεροσκάφη, τρένα, κτίρια, μετρό και οχήματα.

Η εκπαίδευση τους κρατάει 16 εβδομάδες και οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 32 ετών και να έχουν αποφοιτήσει από σχολή της αστυνομίας ή πανεπιστήμιο.

Είναι από τα τμήματα που δέχονται και γυναίκες στην πρώτη γραμμή. Χρησιμοποιούν σύγχρονα όπλα, πυρομαχικά, οχήματα και γρήγορες τακτικές επίθεσης.

Τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη ομάδα που έχει πολύ καλύτερη εκπαίδευση από την τουρκική αστυνομία αναπτύσσεται και εκτός των τουρκικών συνόρων, όπως στην βόρεια Συρία.

Δείτε βίντεο του τουρκικού τηλεοπτικού δικτύου Haber από την εκπαίδευση τους:

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από