«Καθήκον μου είναι να υπερασπιστώ την κυριαρχία της χώρας μου. Ταυτόχρονα, η Ελλάδα προσφέρει μία σπουδαία υπηρεσία στην Ευρώπη, γιατί τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα τα προστατεύσουμε».

Με αυτά τα λόγια ο Πρωθυπουργός ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram φωτογραφίες μαζί με τη ηγεσία της ΕΕ, η οποία βρέθηκε στον Έβρο για αυτοψία παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού μετά τις απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ανοίξει τα σύνορα σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο πρωθυπουργός σε δεύτερη ανάρτησή του από τον Έβρο επέλεξε να φωτογραφηθεί με τους ακρίτες και τους φρουρούς κατά τη διάρκεια της επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη, τις Φέρες και το φυλάκιο των Κήπων.

«Από τον Έβρο στέλνουμε ηχηρό μήνυμα: η Ελλάδα δεν εκβιάζεται από κανέναν που θέλει να χρησιμοποιεί κατατρεγμένους ανθρώπους για να εξυπηρετήσει τους δικούς του σκοπούς. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας» έγραψε ο πρωθυπουργός απευθύνοντας ένα ισχυρό μήνυμα.