Η Τουρκία συνεχίζει την διασπορά ψευδών ειδήσεων προκειμένου να δικαιολογήσει την επίθεση που κάνει στην Ευρώπη σπρώχνοντας μετανάστες στα σύνορά της με την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Βρετανό ομόλογό του Ντομινίκ Ράαμπ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε τις ελληνικές Αρχές ότι μοιράζουν όπλα σε αγρότες προκειμένου να πυροβολούν κατά των μεταναστών, χωρίς να δώσει καμία απόδειξη για αυτήν την καταγγελία.

Επιπλέον, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος είχε εκτοξεύσει «πυρά» προς τις ελληνικές αρχές περί επίθεσης με δακρυγόνα προς τους μετανάστες, συνέχισε τα fake news περί τριών νεκρών προσφύγων από ελληνικά πυρά.

«Τι βλέπουμε από τη μία πλευρά; Τρεις μετανάστες πέθαναν. Τους πυροβολούν πισώπλατα, ενώ τρέχουν. Διανέμουν κυνηγετικά όπλα σε όλους τους αγρότες εκεί, έτσι προκειμένου να ρίχνουν τους μετανάστες. Ελπίζω η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να το δει», δήλωσε ο Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το Reuters.

«Μάθημα δημοκρατίας» σε Ελλάδα και ΕΕ από την Τουρκία

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μάλιστα, δεν δίστασε να κάνει υποδείξεις στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους χειρισμούς τους στο προσφυγικό.

Κατά τον ίδιο, η Τουρκία έχει ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις της σύμφωνα με τη Συνθήκη της Γενεύης, ενώ Ελλάδα και ΕΕ κλείνουν τα σύνορά τους και παγώνουν τη διαδικασία ασύλου, κάτι που είναι παράνομο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

«Οι χώρες της ΕΕ που προσπαθούν να μας δώσουν μαθήματα και η Ελλάδα που ισχυρίζεται ότι είναι το λίκνο της Δημοκρατίας, δυστυχώς δεν συμπεριφέρονται στους πρόσφυγες που έρχονται στα σύνορά τους, σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους», ανέφερε.

«Τέτοιου είδους παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν κατακρίνονται από τις χώρες της ΕΕ ως ένδειξη αλληλεγγύης. Πάντα ρίχνουν σε εμάς το φταίξιμο», πρόσθεσε ενώ κατέληξε ότι «τα χρήματα είναι μόνο ένα μέρος του προβλήματος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι πρόσφυγες έχουν δικαιώματα».

«Η Τουρκία συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο στους μετανάστες, είτε αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα είτε έρχονται από εμπόλεμες ζώνες, αλλά δεν εμποδίσαμε ποτέ πρόσφυγες να έρθουν στη χώρα μας, παρόλο που η αντιπολίτευση εκμεταλλεύτηκε αυτήν την κατάσταση για πολιτικά οφέλη. Η πλειοψηφία των προσφύγων θέλουν να μεταβούν σε άλλες χώρες και δεν είναι δυνατόν για εμάς να τους σταματήσουμε», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από