Από το προσφυγικό ξεκίνησε την ομιλία της στη Βουλή η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αλαλούμ.

Ολοστρόγγυλο μηδενικό

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μιλώντας στη Βουλή τόνισε ότι η κυβερνητική διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού είναι ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό.

Οι επιτάξεις και τα ΜΑΤ δεν λύνουν το πρόβλημα στα νησιά, υποστήριξε η κα Γεννηματά και κάλεσε την κυβέρνηση να δείξει την πυγμή της στην Ευρώπη και όχι στους αγανακτισμένους νησιώτες.

Όπως τόνισε η Φώφη Γεννηματά ολοκληρώνοντας την παρέμβασή της για το θέμα, το προσφυγικό αποτελεί ένα σοβαρότατο πρόβλημα εθνικής σημασίας και απαιτεί εθνική συνεννόηση.

Μακιγιάζ

Σε ότι αφορά το κύριο κομμάτι της ομιλίας της, για το ασφαλιστικό, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επέκρινε την κυβέρνηση ότι δεν καταργεί το νόμο Κατρούγκαλου, απλά του κάνει «μακιγιάζ».

Το νέο νομοθέτημα θα μπορούσε να ονομασθεί «νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση», σύμφωνα με την κυρία Γεννηματά, η οποία σημείωσε ότι ο νόμος Κατρούγκαλου δεν διορθώνεται, καταργείται. Τόνισε δε, πως το Κίνημα Αλλαγής όπως καταψήφισε το νόμο Κατρούγκαλου, έτσι και σήμερα καταψηφίζει το νόμο Κατρούγκαλου-Βρούτση