Η Renault πατάει …γκάζι και στην ηλεκτροκίνηση, όντας μια φίρμα, που προηγείται σε προτάσεις ηλεκτρικών και plug – in υβριδικών μοντέλων. Μάλιστα, η γαλλική φίρμα επιθυμεί να παρουσιάσει έως το 2022 οκτώ ηλεκτρικά μοντέλα, μεταξύ αυτών και ένα μικρό με κόστος κάτω από τα 10.000 ευρώ.

Σήμερα, η Renault παρουσιάζει το νέο ηλεκτρικό της μοντέλο, το δημοφιλές Τwingo Z.E. που θα δούμε να κυκλοφορεί στους δρόμους, μέσα στο 2020.

Το επίσημο ντεμπούτο του αναμένεται να πραγματοποιηθεί  στην έκθεση της Γενεύης, που ανοίγει τις πύλες της στις 3 Μαρτίου.

Το μηχανικό του σύνολο (ηλεκτροκινητήρας, φορτιστής, μειωτήρα στροφών) του Twingo ZE βασίζονται στο νέο Zoe . Κάτω από το καπό του θα φέρει ηλεκτροκινητήρα που θα αποδίδει 82 ίππους – ή 60 kW –  με μέγιστη ροπή 160 Nm. Για το 0-50 χλμ/ώρα χρειάζεται μόλις 4 δευτ. ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 135 χλμ/ώρα.

Το Twingo ZE θα αποθηκεύει την ενέργεια του σε μια μπαταρία 21,3 kWh. Η  Renault ανακοινώνει ότι η μέση αυτονομία του είναι στα 180 χλμ,  ενώ όταν κινείται αποκλειστικά σε αστικό κύκλο αυτή φτάνει τα 250 χλμ, ( μέτρηση WLTP) .