Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν στο εμπορικό κέντρο στην πόλη Νακόν Ρατσασίμα, της Ταϊλάνδης όταν ένοπλος εισέβαλε στο χώρο και σκόρπισε τον θάνατο.

Ο ταϊλανδός υπαξιωματικός σκότωσε τουλάχιστον 21 άτομα και τραυμάτισε άλλους 57 σε μια επίθεση πρωτοφανής για τα δεδομένα της χώρας.

Μετά από ώρες διαπραγματεύσεων ο δράστης έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών.

Το εμπορικό κέντρο την ώρα της επίθεσης ήταν γεμάτο πολίτες πολλοί από τους οποίους χρειάστηκε να μείνουν κρυμμένοι για ώρες προκειμένου να σωθούν.

Οι μαρτυρίες που έχουν έρχονται στο φως δείχνουν το φόβο των ανθρώπων που βρέθηκαν στο σημείο.

«Ήταν σαν ένα όνειρο… Είμαι ευγνώμων που παραμένω ζωντανή» ανέφερε η 48χρονη Sottiyanee Unchalee, η οποία αναγκάστηκε να κρυφτεί στην τουαλέτα ενός γυμναστηρίου για να γλιτώσει από το μένος του δράστη.

Έξι ώρες χρειάστηκε και ο καθηγητής Aldrin Baliquing να μείνει ακούνητος σε μια αποθήκη για το προσωπικό για να μπορέσει να ξεφύγει από τα πυρά και τώρα δηλώνει σοκαρισμένος.

Οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν ευτυχώς να απομακρύνουν πολλούς πολίτες από το χώρο. Όσοι γλίτωσαν από τη μανία του παρομοιάζουν την εμπειρία που έζησαν με ταινία τρόμου.

«Άνθρωποι πηδούσαν πάνω στις μηχανές τους και έτρεχαν προς κάθε κατεύθυνση» σχολίασε ο 33χρονος Chanatip Somsakul ο οποίος ψώνισε σε ένα κατάστημα μαζί με την γυναίκα του και την τριών χρόνων κόρη του.

Για ένα σπίτι χύθηκε τόσο αίμα

Το μακελειό με 27 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένου του δράστη της επίθεσης, σε εμπορικό κέντρο είναι «πρωτοφανές» στη χώρα, είπε ο πρωθυπουργός.

«Είναι πρωτοφανές στην Ταϊλάνδη και θέλω να είναι η τελευταία φορά που συμβαίνει μια τέτοια κρίση», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο νοσοκομείο της πόλης Νακόν Ρατσασίμα όπου πήγε να επισκεφθεί τους τραυματίες, οι οποίοι διακομίστηκαν εκεί μετά τη σφαγή.

Πρόσθεσε ότι τα κίνητρα του δολοφόνου ήταν «προσωπικά», έχουν σχέση με μια διένεξη για την «πώληση ενός σπιτιού» στην οποία θεωρούσε ότι είχε εξαπατηθεί.

Ο στρατιώτης σκοτώθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις μετά την ολονύκτια πολιορκία στο εμπορικό κέντρο Terminal 21 της πόλης.

Ο αρχηγός της αστυνομίας ανακοίνωσε επίσης ότι ο δράστης είναι νεκρός και πως η αστυνομική επιχείρηση τελείωσε.