Ο ΠΑΟΚ γνώρισε μια δίκαιη ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με 2-0 και επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι περνάει αγωνιστική κρίση τους τελευταίους μήνες. Οι δυο ήττες σε διάστημα λιγότερο του ενός μήνα (από Άρη και Παναθηναϊκό) αλλά κυρίως η εικόνα της ομάδας δεν πείθει, με αποτέλεσμα να υπάρχει γκρίνια και έντονη κριτική στον Δικέφαλο του βορρά.

Βασικός υπεύθυνος για την εικόνα που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ δεν είναι άλλος από τον Αμπέλ Φερέιρα, ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες βιώνει τη μεγαλύτερη πίεση από το καλοκαίρι, όταν και έφτασε στην Τούμπα μετά βαΐων και κλάδων.

Ο Πορτογάλος τεχνικός μπορεί μεν να παίρνει αποτελέσματα, όμως ο ΠΑΟΚ αντικειμενικά περνάει ένα μεγάλο διάστημα ντεφορμαρίσματος, με τον Φερέιρα να μην έχει πετύχει αυτό για το οποίο ήρθε στην Ελλάδα. Να παίξει ο Δικέφαλος κυριαρχικό ποδόσφαιρο και να έχει καλύτερη εικόνα στο επιθετικό μισό από τις μέρες του προκάτοχου του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Φερέιρα λοιπόν μερικούς μήνες μετά την έλευση του, έχει καταφέρει να χάσει το περιβόητο αήττητο και μάλιστα εις διπλούν από Παναθηναϊκό και Άρη, να βρίσκεται δυο βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στη βαθμολογία και να μην έχει καταφέρει με εξαίρεση την ΑΕΚ να κερδίσει ντέρμπι. Ακόμα χειρότερα, όμως δεν έχει πείσει τους φίλους του ΠΑΟΚ με την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα, το οποίο είναι το σημαντικότερο από όλα και ήταν αυτό που είχε κερδίσει ο Λουτσέσκου.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ όμως φέρεται να έχει… χάσει και κάτι ακόμα κομβικό για τη συνοχή της ομάδας. Αυτό είναι οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου του βορρά, καθώς λέγεται πως αρκετοί δεν είναι ευχαριστημένοι από τη διαχείριση του, αλλά και από το ροτέισον που κάνει στα παιχνίδια του, ενώ και η προπόνηση που πραγματοποιεί δεν είναι σε ρυθμούς υψηλής έντασης.

Φυσικά ο ΠΑΟΚ έχει «χτυπηθεί» και από πολλούς τραυματισμούς, με τον τελευταίο του Κρέσπο να είναι ένα τεράστιο πλήγμα που θα δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα θέματα στον Πορτογάλο.

Ο κομβικός Φεβρουάριος

Ο Φερέιρα νιώθει τη μεγαλύτερη πίεση από την ημέρα που ανέλαβε, και όσο κι αν δεν υπάρχει περίπτωση αποχώρησης του από τον ΠΑΟΚ προς το παρόν, ο Φλεβάρης θα είναι ένας μήνας… αποφάσεων.

Ο Πορτογάλος που στοίχισε 2 εκατ. ευρώ έχει την εμπιστοσύνη της διοίκησης, ειδικά από τη στιγμή που δαπανήθηκαν τόσα χρήματα για να καθίσει στον πάγκο, όμως οφείλει να συμμαζέψει την ομάδα σε αυτό το 25ημερο.

Κυρίως όμως οφείλει να βελτιώσει την εικόνα στο γήπεδο και παράλληλα να βάλει τον ΠΑΟΚ ως πρώτο στα play off με 4/4 στο φινάλε του δεύτερου γύρου, αλλά και στα ημιτελικά του Κυπέλλου όπου κοντράρεται με τον Παναθηναϊκό σε διπλούς αγώνες.

Κάτι λιγότερο από τα παραπάνω θα είναι αποτυχία για τον ΠΑΟΚ και φαίνεται πως για πρώτη φορά θα τεθεί σοβαρό θέμα προπονητή. Ο ΠΑΟΚ μέσα στον μήνα λοιπόν έχει τους διπλούς αγώνες με τον Παναθηναϊκό, έχει δύσκολη αποστολή στη Λάρισα και υποδέχεται τον Ολυμπιακό σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει την 1η θέση των πλέι οφ της Super League.

Ο Δικέφαλος του βορρά έχει πρωταρχικό στόχο το πρωτάθλημα, όμως έχει χάσει την πρωτιά στο πρωτάθλημα ήδη δυο φορές από ανεπιτυχή αποτελέσματα. Αν καταφέρει και για τρίτη φορά μέσα στη σεζόν να χάσει την πρωτιά από τον Ολυμπιακό (και μάλιστα οριστικά στην κανονική διάρκεια) ή ακόμα χειρότερα αποκλειστεί από το τριφύλλι στο Κύπελλο τότε δεδομένα θα υπάρξουν εξελίξεις στο «στρατόπεδο» της ομάδας και η θέση του Αμπέλ θα είναι επισφαλής. Πάντως και ο γιος του Ιβάν Σαββίδη, Γιώργος με ανάρτηση του στο Instagram εξέφρασε προς το παρόν τη στήριξη του στον προπονητή της ομάδας.