Η πολιτική άποψη του καθενός, είναι αυτό ακριβώς που λέει η λέξη. Του «καθενός». Δε μπορείς να απαιτείς ο άλλος να έχει την ίδια άποψε με εσένα, ούτε όμως το αντίστροφο φυσικά.

Έχει(ς) εντελώς διαφορετικές απόψεις

Αν μιλάμε στο πλαίσιο απόψεων που δεν ανήκουν στο φάσμα υπέρ των ανρθρωπίνων δικαιωμάτων, της ισότητας των φύλων κλπ, τότε αναρωτιέμαι εξ’ αρχής τι κάνεις με έναν άνθρωπο που έμμεσα σε θεωρεί κατώτερη.

Δεν είναι ότι έχει απλά άλλη άποψη απέναντι στο όλο θέμα. Είναι ότι δεν είναι υπέρ σε κάτι που όλοι θα έπρεπε να είναι υπέρ. Στον στοιχειώδη δηλαδή σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αν πάλι εσύ ως γυναίκα είσαι της άποψης ότι πρέπει να είσαι στην κουζίνα σου και να πλένεις όλη τη μέρα πιάτα, τότε είσαι άξια της μοίρας σου και άξια της επιλογής σου. Κι άλλες γυναίκες ήταν στη θέση σου και αποφάσισαν να αλλάξουν νοοτροπία. Το να δικαιολογείς τον εαυτό σου που σκέφτεται έτσι, δε θα αλλάξει κάτι. Το τι κάνεις για να αλλάξεις προς το καλύτερο είναι το θέμα.

Διαφωνείτε συνέχεια

Ο σκοπός μιας σχέσης, δεν είναι να περνάτε άσχημα, αλλά να περνάτε και οι δύο καλά μέσα σε αυτήν τη σχέση. Αν δεν περνάς εσύ καλά, δεν περνά αυτός καλά, οι πολιτικές σας απόψεις και η ιδεολογία σας νιώθετε ότι μπαίνουν στη μέση χωρίς κανέναν λόγο, τότε ή λύστε το όποιο θέμα που προκύπτει ή χωρίστε.

Στο πλαίσιο όμως ότι έχετε απλά λίγο διαφορετικές απόψεις και κάποιος από εσάς τους δύο ψάχνει συνέχεια δικαιολογία για να τσακωθεί, αυτό δείχνει ότι προφανώς και αυτό το άτομο δεν είναι για εσένα.