Ο Δίδυμος έχει την τάση να βλέπει τα πράγματα από πολλές και διαφορετικές οπτικές γωνίες, με αποτέλεσμα να τον παρεξηγούν θεωρώντας ότι λέει ψέματα, ήότι υποκρίνεται, ενώ το αντίθετο.

Λεκτική επικοινωνία

Αγαπά να μιλά και να αναλύει σύνθετα θέματα. Θέλει να τον κατανοούν διαφορετικά δε νιώθει άνετα με τον ίδιο του τον εαυτό. Νιώθει ότι εκτίθεται. Αναζητά από τους άλλους ενθουσιασμό, ποικιλία και πάθος και όταν βρει το σωστό πρόσωπο, έναν εραστή, έναν φίλο ή κάποιον που θα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του, θα είναι πιστός και αποφασισμένος για να του δώσει για πάντα την καρδιά του.

Δυσκολα θα βρει έναν σταθερό σύντροφο γιατί έχει πολύ συγκεκριμένα γούστα που θέλει να του καλύπτει κάποιο άτομο. Αν δεν τα έχει όλα, απλά δε μπορεί να έχει κάτι ρομαντικό μαζί του.

Μειονεκτήματα

Έχουν το πολύ μεγάλο μειονέκτημα να νομίζουν ότι μπορούν να ελέγχουν το τι θα κάνει ο καθένας. Ότι θα λένε αυτό που θέλουν που πολλές φορές μπορεί να προσβάλει τον άλλον και να τον κάνει να απομακρυνθεί από αυτόν.

Τους πέφτει η διάθεση απότομα, παρόλο που κανείς δε θα το παρατηρήσει, εκτός ίσως από τα πιο κοντινά αγαπημένα τους πρόσωπα. Θέλουν να δείχνουν στους άλλους ότι είναι πάντα ευτυχισμένοι, ότι όλα τους πάνε καλά, ότι το άγχος δεν τους αγγίζει ποτέ, ακόμη και όταν αντιμετωπίζουν πολύ δύσκολες καταστάσεις. είναι της «μύτης» τους και δεν θα εκθέσουν ποτέ τις αδυναμίες τους στους άλλους.

Οι Δίδυμοι έχουν μια ικανότητα να αντιδρούν άμεσα σε καταστάσεις κι ως εκ τούτου, έχουν ένα πολύ νευρικό ταμπεραμέντο. Προσπαθούν να απορροφήσουν ο,τι μπορούν από το περιβάλλον τους με τη μία.

Το γεγονός ότι εναλλάσουν στη ζωή τους διαφορετικές καταστάσεις κι ανθρώπους, τους προσθέτει νευρικότητα κι αυτό σημαίνει ότι βρίσκονται συνεχώς σε ένα διαρκές ξεκαθάρισμα.

Ωστόσο, αν βαρεθούν μια κατάσταση και νοιώσουν πως δεν έχουν τίποτα άλλο να ανακαλύψουν, θα εμφανίσουν ανανεωμένη την ανάγκη για ενθουσιασμό και ποικιλία. Αυτή είναι και η διπλή φύση των Διδύμων, συνεχώς παρουσιάζουν αντικρουόμενα συναισθήματα κι όλα αυτά αποτελούν ένα αυθόρμητο και ευέξαπτο πακέτο.